Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΓΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΓΑΔΑ
ΑΣΟΕΕ: Σε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην πορεία των φοιτητών που ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ και κατευθύνθηκε προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, ενώ φθορές έχει υποστεί και μία τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στη πορεία διαρμαρτυρίας. Υπενθυμίζεται ότι πορεία πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ με άνδρα της ελληνικής αστυνομίας.

Οι φοιτητές με κεντρικό σύνθημα «Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές», συγκεντρώθηκαν αρχικά επί της Πατησίων μπροστά από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι την ΓΑΔΑ.

Όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο 24ωρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φοιτητών. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός υπήρεσίας, βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ και μετά από επίθεση που δέχτηκε «προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Μάλιστα το φως της δημοσιότητας έχει δει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο αστυνομικός να έχει βγάλει το όπλο ενώ ακούγονται και οι έντονοι διάλογοι που είχε με τους νεαρούς. Οι φοιτητές του ζητούσαν επίμονα να βάλει το όπλο στη θήκη του προκειμένου να του επιτρέψουν να φύγει από τον χώρο της ΑΣΟΕΕ, ενώ ο αστυνομικός ακούγεται να λέει «θα το χρησιμοποιήσω».

Επίσης, χθες, Τρίτη, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών και δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν εντός του χώρου της ΑΣΟΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments