Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Επιστρέφουν με πτήση τσάρτερ από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών

Κορωνοϊός Ελλάδα: Επιστρέφουν με πτήση τσάρτερ από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών
Κορωνοϊός Ελλάδα: Με ναυλωμένη πτήση επιστρέφουν από το Λονδίνο μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών με την κόρη της γυναίκας, που βρέθηκε χθες θετική στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Επιστρέφουν το απόγευμα από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή. Μαζί τους και το παιδί της 40χρονης που είναι το τρίτο κρούσμα του κορωνοϊού και νοσηλεύται στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Η κόρη της 40χρονης είχε ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα της προσφάτως στο Μιλάνο. Οι μαθητές θα επιστρέψουν με ειδική πτήση τσάρτερ της Aegean.

Στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Η διοίκηση του Κολλεγίου έχει ενημερώσει με επιστολή τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. “Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα  υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία” αναφέρει η σχετική επιστολή προς τους γονείς.

Ποια σχολεία κλείνουν στην Αττική λόγω του ιού:

Σημειώνεται, πως λουκέτο σε οκτώ σχολεία της Αττικής βάζει ο κορωνοϊός, μετά την ανακοίνωση του τέταρτου κρούσματος στη χώρα. Προσπάθειες να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού γίνονται από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, και μετά την διαπίστωση ότι το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκε το πρωί, είναι καθηγήτρια, η οποία έκανε ιδιαίτερα σε μαθητές, αποφασίστηκε να μπει λουκέτο σε κάποια σχολεία της Αττικής. Έτσι, μετά από απόφαση των δυο υπουργείων κλειστά είναι τα εξής σχολεία:

  • 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου
  • 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
  • 11ο Λύκειο Περιστερίου
  • 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών
  • 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
  • 1ο Λύκειο Γλυφάδας
  • 19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου
  • 5ο Δημοτικό Περιστερίου

Τα σχολεία όπως αναφέρεται θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 28/2, για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments