Ελλάδα

Όταν το πιστόλι της “17 Νοέμβρη” δολοφόνησε τον Μποδοσάκη

Όταν το πιστόλι της “17 Νοέμβρη” δολοφόνησε τον Μποδοσάκη
Σαν σήμερα ο βιομήχανος Αλέξανδρος Αθανασιάδης – Μποδοσάκης δολοφονείται από την «17 Νοέμβρη».

Εκείνο το πρωινό της 1ης Μαρτίου του 1988, οι δείχτες του ρολογιού σταμάτησαν στις 8:30, όταν οι σφαίρες από το πιστόλι της 17 Νοέμβρη θέριζαν τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη -Μποδοσάκη, γενικό διευθυντή της Εταιρείας Λιπασμάτων και της ΠΥΡΚΑΛ.  Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα πρόλαβαν στο φανάρι του Ψυχικού στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Αθανασιάδη και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, πυροβολώντας τον πέντε φορές. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι που πάντα είχε γεμάτο μαζί του, επειδή φοβόταν για τη ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία εκτιμούσε ότι παλιά και δοκιμασμένα στην επιτυχία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση Αθανασιάδη. Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν τις υποθέσεις της 17 Νοέμβρη πίστευαν ότι «τα παλιά στελέχη της οργάνωσης, μετά τις  αποτυχημένες ενέργειες νέων – στις μεθόδους,στις αντιλήψεις και στους στόχους – μελών,αποφάσισαν να αποδείξουν ότι η 17 Νοέμβρη μπορεί.

Στην προκήρυξή της μετά τη δολοφονία η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε: “Αποφασίσαμελοιπόννα εκτελέσουμε τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη.Σαν κύριος μέτοχος σήμερα,αλλά και σαν κύριος υπεύθυνος της Διοίκησης του ομίλου τουλάχιστον την τελευταία 20ετία είναι υπεύθυνόςτηςγια όλα τα εγκλήματα ενάντια στην εργατική τάξη.

Είναι υπεύθυνος για όλες τις απάτες του ομίλου ενάντια στη χώρα.Ο Αθανασιάδης Μποδοσάκης είναι το κλασικό υπόδειγμα του καπιταλιστή της λματ.Μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση,αδιαφορία για την υγεία των εργατών και για το περιβάλλον,το σακάτεμά τους,καταστροφή και μόλυνση του περιβάλλοντος. […] Ονομάζουμε λματ την τάξη των μεγάλων καπιταλιστών που απέτυχαν σαν άτομα επιχειρηματίες,αφού οι επιχειρήσεις τους χρεοκόπησαν και είναι υπερχρεωμένες», από την πολυσέλιδη προκήρυξη της 17Ν που συντάχθηκε με ημερομηνία 22.2.1988 και είχε τίτλο «Ένας δολοφόνος της εργατικής τάξης λιγότερος”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments