Τεχνολογία

Αυτή είναι η ιδανική θέση για το router στο σπίτι για να πετύχεις το καλύτερο σήμα wifi [pics]

Αυτή είναι η ιδανική θέση για το router στο σπίτι για να πετύχεις το καλύτερο σήμα wifi [pics]
Αν έχετε πρόβλημα με το σήμα του ρούτερ στο σπίτι σας αυτός είναι ο τρόπος να τα λύσετε.

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μέρος του σπιτιού σας που δεν πιάνει το wifi και αναγκάζεστε να χρησιμοποιήσετε τα πολύτιμα megabyte σας; Αυτές είναι μερικές απλές συμβουλές για να λύσετε τα προβλήματα σας.

Κάντε Speed Check

Οι χρήστες του Internet ανεξάρτητα από το αν έχουν εμπειρία ή όχι, παρατηρούν πολύ γρήγορα εάν η κάλυψη του WiFi είναι καλή ή κακή. Το σίγουρο είναι ότι η σύντομη εξέταση της κατάστασης της σύνδεσης, είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά την εφαρμογές που υπάρχουν για τα κινητά.

Αυτές σας βοηθούν να ξεκινήσετε δημιουργώντας ένα σχέδιο (κάτοψη) του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετρήσετε την κάλυψη WiFi (από πράσινο = καλή λήψη σε κόκκινο = κακή ή καθόλου λήψη).

Η ιδανική θέση για το router

Το router σας βρίσκεται πολύ μακριά από το καθιστικό ή από το σημείο όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Ίσως είναι ακόμη και στο υπόγειο; Αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα με την εμβέλεια ή την ταχύτητα του WiFi. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα νέο router, βελτιστοποιήστε τη θέση του υπάρχοντος router.

Τα χαρακτηριστικά του router

Αν τελικά πρέπει να αντικαταστήσετε το παλιό σας router, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το νέο μοντέλο θα πρέπει να υποστηρίζει σίγουρα από το πρότυπο WiFi ac. Το νέο πρότυπο είναι ουσιαστικά ταχύτερο από το WiFi n. Το WiFi σας αυξάνει την ταχύτητα πηγαίνοντας στη ζώνη των 5 GHz του προτύπου WiFi ac.

Αλλά προσέξτε: Το router σας, αλλά και οι δέκτες WiFi, όπως είναι τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές ή τα tablets, πρέπει να υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ac, ειδάλλως η συγκεκριμένη ρύθμιση του WiFi δεν θα λειτουργήσει προς όφελος σας.

Powerline adapters

Αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερους χώρους με WiFi γρήγορα και εύκολα, μπορείτε να το πετύχετε με τους προσαρμογείς Powerline. Η λύση Powerline βασίζεται στην έξυπνη τεχνολογία που επιτρέπει να χρησιμοποιούν οικιακές ηλεκτρικές καλωδιώσεις σαν ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Αυτό προσφέρει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα: Δεδομένου ότι πρόκειται για ενσύρματη λύση, οι τοίχοι και οι οροφές από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν αποτελούν πλέον εμπόδια για το WiFi.

Οι προσαρμογείς Powerline WiFi σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα σημείο πρόσβασης υψηλής ταχύτητας WiFi το οποίο θα λειτουργεί με την πλήρη ταχύτητα της σύνδεσης σας στο Internet σε οποιαδήποτε πρίζα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments