Ελλάδα

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Ολοκληρώθηκε η πορεία των αιτούντων άσυλο

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Ολοκληρώθηκε η πορεία των αιτούντων άσυλο
Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας των περίπου 1.000 αιτούντων άσυλο στην Μυτιλήνη. Επέστρεψαν στην Μόρια οι διαδηλωτές.

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν αργά το απόγευμα από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης. Στο ύψος του Καρά Τεπέ οι αστυνομικές δυνάμεις τους μπλόκαραν.

Στις διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν στήσει φραγμό στον Καρά Τεπέ σταμάτησαν οι αιτούντες άσυλο που ξεκίνησαν σήμερα το βράδυ να κατέβουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, οι διαδηλωτές -συνοδεία των διμοιριών των ΜΑΤ- επέστρεψαν στον καταυλισμό. Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε αργά το απόγευμα από το ΚΥΤ της Μόριας και σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο. Φωνάζοντας «Azanti» («ελευθερία») οι αιτούντες άσυλο στην πλειοψηφία τους Αφγανοί πορεύονταν προς την πόλη κουβαλώντας μάλιστα μαζί τους πολλά από τα προσωπικά τους είδη. Στο ύψος του Καρά Τεπέ, λίγο μετά το σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό προκειμένου να τους αποκόψουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην πόλη.

Επίσης, στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ είχε συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα από νεαρούς με ελληνικές σημαίες, η οποία ενισχύονταν συνεχώς και η οποία απειλούσε να μετακινηθεί προς τους κατερχόμενους στην πόλη μετανάστες. Σημειώνεται, ότι επεισόδια υπήρξαν και σήμερα το μεσημέρι, στην Μοριά μετά από φήμες ότι όσοι έρχονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο νησί φεύγουν κατευθείαν για την ελληνική ενδοχώρα.

Αυτή η φημολογία έρχεται να προστεθεί στα «μηνύματα στα κινητά» που ισχυρίσθηκαν ότι είχαν λάβει ορισμένοι περί ανοιχτών συνόρων. Μάλιστα, μετά από αυτά τα μηνύματα, αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν κινηθεί προς το λιμάνι. Σαν αποτέλεσμα, ξέσπασαν επεισόδια στο ύψος του Καρά Τεπέ με τους αστυνομικούς που τους απωθούσαν πίσω στην Μόρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments