Ελλάδα

Δήμοι απορρίμματα: ΕΕΑΑ Α.Ε. δεν καταβάλλει από το 2011 τα χρήματα που οφείλει

Δήμοι απορρίμματα: ΕΕΑΑ Α.Ε. δεν καταβάλλει από το 2011 τα χρήματα που οφείλει
Δήμοι απορρίμματα: Η συγκεκριμένα εταιρία πρέπει να καταβάλει ένα ποσό στους δήμους, κάτι που δεν έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Δήμοι απορρίμματα: Μια σημαντική αποκάλυψη είδε το φως της δημοσιότητας. Η εταιρία ΕΕΑΑ Α.Ε. υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να καταβάλλει οικονομική στήριξη από το 2009 τουλάχιστον 30€ ανά συλλεγόμενο τόνο σε κάθε Δήμο, που μπορεί να φτάσει έως 70 € ανά τόνο, σύμφωνα. Όλα αυτά αφορούν απορρίμματα που πηγαίνουν στους κάδους ανακύκλωσης. Ωστόσο η ανόνυμη εταιρία φέρεται να μην έχει δώσει χρήματα μετά το 2011. Μιλάμε δηλαδή για εννέα ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με το otavoice.gr που προχώρησε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη, αναφέρει ότι το ύψος της αμοιβής που πρέπει να καταβάλλει η ΕΕΑΑ Α.Ε. στους Δήμους κάθε έτος για τις παρεχόμενες εργασίες συλλογής και μεταφοράς του περιεχομένου του μπλέ κάδου, λαμβάνουμε υπόψη ότι η ετήσια ποσότητα που δηλώνεται από την ΕΕΑΑ Α.Ε. ότι ανακυκλώνεται μέσω της μεθόδου των μπλε κάδων ανέρχεται σε περίπου 250.000 τόνους, οπότε (εάν όλοι Δήμοι βρίσκονται στην χαμηλότερη κλίμακα οικονιμικής στήριξης) η ετήσια οικονομική στήριξη της ΕΕΑΑ Α.Ε προς τους Δήμους ανέρχεται σε 7.500.000 € ανά έτος. Από τη στιγμή που η ΕΕΑΑ Α.Ε. έχει να καταβάλει τα χρήματα από το 2011, καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για ένα υπέρογκο ποσό.

Η απάντηση της ΕΕΑΑ Α.Ε.

Από την πλευρά της εταιρίας απάντησε από το post στο Facebook του Καθηγητή ΕΜΠ Γεράσιμου Λυμπεράτου, επιβεβαιώνεται ότι η ΕΕΑΑ Α.Ε. δεν καταβάλλει την οικονομική στήριξη προς τους Δήμους, αφού αναγράφει ευθαρσώς το ακόλουθο: «Οι Δήμοι δικαιούνται το επί πλέον κόστος στην αποκομιδή που όμως δεν λαμβάνουν για γραφειοκρατικούς λόγους» !

Άρα, θα πρέπει να διερευνηθούν ποιοι είναι οι «γραφειοκρατικοί λόγοι» που οδήγησαν στην παύση εφαρμογής μιας νομικής υποχρέωσης της ΕΕΑΑ Α.Ε. προς τους Δήμους με τόσο σημαντικό οικονομικό αντικείμενο, αλλά και πότε σταμάτησε η συγκεκριμένη καταβολή εκατομμυρίων προς του Δήμους. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη μετοχική σύνθεση της ανώνυμης εταιρίας συμμετέχει η ΚΕΔΕ με ποσοστό 35% , με τρία μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο και γεννά ερωτηματικά πως επετράπη να μην καταβάλλεται το νόμιμο τέλος στους δήμους , που σήκωσαν το βάρος της ανακύκλωσης. Εκτός και αν υπάρχει κάποια ειδική συμφωνία που δεν γνωρίζουμε αλλά που όμως δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί, όπως θα έπρεπε για λόγους πλήρους διαφάνειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments