Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Η απάντηση της κυβέρνησης στους ισχυρισμούς Τσίπρα

Στέλιος Πέτσας: Η απάντηση της κυβέρνησης στους ισχυρισμούς Τσίπρα
Στέλιος Πέτσας: Άμεσα απάντησε η κυβέρνηση στα όσα δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στέλιος Πέτσας: «Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξηγώντας πως «δεν είχε τίποτε να πει». Ο πρώην πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο Mega και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε αυτή, δήλωσε έτοιμος να «βάλει πλάτη» εάν υπάρξει ένα «σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκατάστασης των προσφύγων στην υπόλοιπη χώρα».

«Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστική στήριξη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για να μείνουν εδώ. Έρχονται για να περάσουν στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το κρίσιμο σήμερα «δεν είναι τόσο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας όσο να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας» και ότι «η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εργαλεία και έχει γεωπολιτικές βλέψεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε εκβιασμό της Τουρκίας τον οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προβλέψει, γιατί απειλούσε καιρό πριν, και θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών» και διερωτήθηκε «γιατί ο Μητσοτάκης δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Σωστά κλείσαμε τα σύνορα αλλά δεν βοηθάνε οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης», είπε.

«Η κυβέρνηση η δική μας είχε κλείσει τον Έβρο χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές πομφόλυγες», σημείωσε. Υποστήριξε ότι στην παρούσα κρίση η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους να αποφασίσουν έμπρακτη βοήθεια στην Ελλάδα, και αλληλεγγύη στην κατανομή των προσφύγων. Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί ανέχεται μία πολιτική που βλέπει την Ελλάδα σαν μαύρο κουτί και πρόσθεσε ότι «διεθνοποιώ δεν σημαίνει απλώς ενημερώνω αλλά διεκδικώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments