Αθλητισμός

AEK – Άρης 2-1

AEK – Άρης 2-1
AEK - Άρης: Με γκολ του Μάνταλου και του Βράνιες, η ΑΕΚ επικτάτησε 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ και έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί στο τελικό του Κυπέλλου.

AEK – Άρης: Σε ένα ματς με μεγάλη ένταση και πολλά νεύρα και από τις δύο πλευρές, ΑΕΚ και Άρης διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την Ένωση να είναι η μεγάλη νικήτρια με σκορ 2-1. Το σκορ για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα άνοιξε ο Πέτρος Μάνταλος στο 8′. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με την εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 57΄ο Όγκνιεν Βράνιες. 

Υπενθυμίζεται, πως η ΑΕΚ τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει παίξει στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας μία κατάκτηση κόντρα στον Ολυμπιακό και τρεις σερί αποτυχίες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης βρίσκεται σε ημιτελική φάση μετά από δέκα χρόνια. Ήταν το 2010 που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό και είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Παναθηναϊκό χάρη στο γκολ του Λέτο.

Το ματς:

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα μπήκε πολύ δυνατά στο χορτάρι και μόλις στο δεύτερο λεπτό είχε δοκάρι με τον Αραούχο. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός επιθετικός, το πέτυχε έξι λεπτά αργότερα ο Πέτρος Μάνταλος έπειτα από καταπληκτικό τακουνάκι του Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ βρήκε εξαιρετικά τον αρχηγό του και αυτός με διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ένωση. Όμως, το προβάδισμα της Ένωσης κράτησε για μερικά δευτερόλεπτα, αφού με τη σέντρα ο Άρης κέρδισε πέναλτι με τον Σβάρνα στον βηματισμό να βρίσκει τα πόδια του Λάρσον. Στο 11′ ο Μπρούνο Γκάμα σημάδεψε σωστά και ισοφάρισε σε 1-1.

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, ο Μάνταλος στο 13΄ προσπάθησε με βολ πλανέ να χριστεί και πάλι σκόρερ, αλλά δεν βρήκε εστία και η ΑΕΚ έφτασε πιο κοντά στο δεύτερο γκολ στο 16′ με το δυνατό σουτ του Βέρντε να διώχνει εντυπωσιακά ο Κουέστα και στην επαναφορά ο Μάνταλος έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης απείλησε με ωραίο σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 20΄ και ο «δικέφαλος» έχασε τεράστια ευκαιρία με σουτ του Κρίστισιτς από το ύψος του πέναλτι στο 38΄ με την μπάλα να περνά ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να καθυστερήσει επειδή η πορτογαλική τριάδα των διαιτητών ζήτησε ηρεμία για να ξανά μπει στον αγωνιστικό χώρο μετά τις διαμαρτυρίες για το πέναλτι που έδειξε υπέρ του Άρη. Στο 49′, ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες με τον διαιτητή να δείχνει αρχικά κίτρινη κάρτα στον Ματίγια για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Λιβάγια, αλλά πήγε και είδε το VAR και άλλαξε την απόφαση του με απευθείας κόκκινη.

Στο 57ο λεπτό, ο Βέρντε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βράνιες με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνει πρώτα τη μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 2-1. Στο 76΄και πάλι ο Αραούχο βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά νικήθηκε με τα πόδια από τον πορτιέρο του Άρη. Οι διαιτητές έδειξαν δέκα λεπτά καθυστερήσεις αλλά δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης με 2-1 και πάει στον επαναληπτικό του «Κλεάνθης Βικελίδης» για να πάρει και επισήμως το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώντας, Μπακάκης, Σβάρνας, Βράνιες, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (74′ Κλωναρίδης), Αραούχο (88′ Χριστόπουλος).

Άρης (Μίχαλ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (52′ Αμπού Μπα), Λάρσον (68′ Ούγκο Σόουζα), Μπρούνο Γκάμα (95′ Ντιγκινί), Ιντέγε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments