Ελλάδα

Έβρος μεταναστευτικό: Νέα επεισόδια στις Καστανιές

Έβρος μεταναστευτικό: Νέα επεισόδια στις Καστανιές
Έβρος μεταναστευτικό: Φωτιές, αβολίδωτα πυρά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα πριν από λίγο στις Καστανιές - Οι φωτιές έχουν αρχίσει να σβήνουν, ενώ πάνω από τον ελληνικό χώρο πετάνε τουρκικά drones.
Έβρος μεταναστευτικό: Νέος γύρος έντασης ξέσπασε στις Καστανιές του Έβρου, καθώς  Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν προς την ελληνική πλευρά χημικά και καπνογόνα. Παράλληλα, στην περιοχή, κοντά στις Καστανιές δηλαδή, ξέσπασαν μικρές εστίες φωτιάς αφού λίγες δεκάδες μετανάστες πλησίασαν τον φράχτη. Μάλιστα, κατά μήκος του φράχτη “βροχή” πέφτουν οι προειδοποιητικές βολές, ενώ ακούγονται ιαχές από μεγάλο πλήθος από την τουρκική πλευρά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μετανάστες βάζουν μόνοι τους φωτιές, για να κατηγορήσουν τους Έλληνες για καταστροφές, ενώ ακούγονται και ριπές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετνάστες είχαν ανοίξει τρύπα στο συρματόπλεγμα του φράχτη. Για να το καταφέρουν αυτό έβαλαν σκόπιμα φωτιά κοντά στο φράχτη έτσι ώστε να υπερθερμανθεί το συρματόπλεγμα και να είναι πιο εύκολο να ανοίξουν την τρύπα. Εν τέλει τα κατάφεραν και άνοιξαν μια μικρή τρύπα, αλλά έσπευσε άμεσα κλιμάκιο ενόπλων δυνάμεων και αποκατέστησε τη βλάβη. Οι μετανάστες είχαν προσπαθήσει να περάσουν τον φράχτη τοποθετώντας ακόμη και σκάλα, αλλά οι προσπάθειες τους περιορίστηκαν.

Μέχρι και αυτή την ώρα η ένταση συνεχίζεται με βροχή από αβολίδωτα πυρά και από τις δύο πλευρές, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καπνογόνα και δακρυγόνα. Οι φωτιές αυτή τη στιγμή έχουν υποχωρήσει και αρχίζουν σιγά σιγά να σβήνουν. Αυτή την ώρα σημαντικός αριθμός τουρκικών drones πετάει πάνω από τον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί επικρατεί ένταση στις Καστανιές.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μαζικές ρίψεις δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά στις Καστανιές του Έβρου χωρίς να φαίνεται, τελικά, να υπάρχει προσπάθεια εισβολής από τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς το ελληνικό έδαφος. «Εδώ και μισή ώρα (λίγο πριν τις 8 το πρωί) έχει έχει αρχίσει η ρίψη δακρυγόνων μετά από μια ήρεμη νύχτα. Φαίνεται ότι το έργο αυτό θα το βλέπουμε για αρκετές ημέρες τις πρωινές ώρες» περιέγραψε την κατάσταση στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

«Μετά την ξεκούραση της νύχτας παίρνουν κατεύθυνση για να ασκήσουν πίεση στις ελληνικές δυνάμεις. Ίσως είναι σε μια προσδοκία εξάντλησης των δικών μας δυνάμεων και για να μην υπάρχει επανάπαυση ότι τα επεισόδια τελείωσαν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, «το βράδυ πιέζουν περισσότερο στον κεντρικό και νότιο Έβρο και το πρωί στις Καστανιές». Όσον αφορά, τέλος, τη δημιουργία καταυλισμού για χιλιάδες μετανάστες στην Αδριανούπολη ο κ. Μαυρίδης είπε ότι «προχωρά με μικρή αυξητική τάση».

Δείτε Live εικόνα από τον Έβρο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments