Διεθνή

Κογκρέσο ΗΠΑ για κορωνοϊό: 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του ιού

Κογκρέσο ΗΠΑ για κορωνοϊό: 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του ιού
Κογκρέσο ΗΠΑ για κορωνοϊό: Εγκρίθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Κογκρέσο ΗΠΑ για κορωνοϊό: Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε σχέδιο έκτακτης ανάγκης ύψους 8,3 δισεκ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της καταπολέμησης του κορωνοϊού, ο οποίος εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γερουσία τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της έκτακτης αυτής χρηματοδότησης, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών αιρετών, η οποία ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παράλληλα στις ΗΠΑ  μεχρι και τις 5 Μαρτίου σημειώθηκαν δύο νέοι θάνατοι που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα 5 Mαρτίου στο αμερικανικό έδαφος, αυξάνοντος σε 11 τον αριθμό των νεκρών στις ΗΠΑ, όπου οι κοινοβουλευτικοί δέχτηκαν να αποδεσμεύσουν πόρους ύψους 8 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της επιδημίας. Ειδικότερα, ένας ακόμη άνθρωπος κατέληξε από τη λοίμωξη του Covid-19 στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όπου έως πρότινος καταγράφονταν όλα τα θύματα, κυρίως ηλικιωμένοι ή άνθρωποι με επισφαλή υγεία.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι ο κορωναϊός ήταν θανατηφόρος επίσης για έναν ασθενή στην κομητεία Πλέισερ, κοντά στο Σακραμέντο, το πρώτο θύμα που καταγράφηκε εκτός της πολιτείας Ουάσινγκτον από τότε που πρωτοεκδηλώθηκε η επιδημία στο αμερικανικό έδαφος. Η Καλιφόρνια «εργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές για να ιχνηλατήσουν ανθρώπους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό, προκειμένου να τους περιθάλψουν και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία», γράφει ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ σε ανακοίνωση, χωρίς άλλη διευκρίνιση για το θύμα ή για το πώς είχε εκτεθεί στη νόσο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments