Διεθνή

Κορωνοϊός Σλοβενία: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Κορωνοϊός Σλοβενία: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα
Κορωνοϊός: Οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν ήδη από τον ασθενή πληροφορίες για τις περιοχές που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες και θα εντοπίσουν τα πλησιέστερα σε αυτόν άτομα, για να λάβουν δείγματα.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε η Σλοβενία. Πρόκειται για άνδρα, που βρέθηκε στη χώρα από το Μαρόκο μέσω της Ιταλίας. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης εξειδικευμένου νοσοκομείου της Λιουμπλιάνα και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ) προχωρά στον εντοπισμό των ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν ήδη από τον ασθενή πληροφορίες για τις περιοχές που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες και θα εντοπίσουν τα πλησιέστερα σε αυτόν άτομα, για να λάβουν δείγματα, σύμφωνα με όσα ορίζει το πρωτόκολλο για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου.

Η κατάσταση στην Κίνα

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν 30 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ανήλθε ως χθες σε 3.042, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό έφθασε τους 80.552 από τα τέλη του 2019.

Οι 29 από τους νέους θανάτους ασθενών καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Στην πρωτεύουσά της, την πόλη Ουχάν, καταμετρήθηκαν 23 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας. Οι αρχές κατέγραψαν επίσης 16 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που μόλις μπήκαν στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments