Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Νέα τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τον κορωνοϊό [vid]

ΕΟΔΥ: Νέα τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τον κορωνοϊό [vid]
ΕΟΔΥ: Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας παίρνει τα μέτρα του.

ΕΟΔΥ: Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από τις 07/03/2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 84

Έντεκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαίωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στην Ελλάδα στους 84. Όπως γνωστοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Τσιόδρας, οι 56 από τους ασθενείς προέρχονται από την προσκυνηματική εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. «Τα 84 κρούσματα είναι άτομα ελληνικής καταγωγής, ενώ οι άλλοι τρεις είναι ξένοι υπήκοοι» είπε ο κ. Τσιόδρας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Γεγονός τα πρώτα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα:

Συνολικά 27 ασθενείς νοσηλεύονται, ο ένας εξ αυτών, ο 67χρονος, είναι σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, 57 ασθενείς είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση και το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι ότι για τους τέσσερις δεν έχει διαπιστωθεί επαφή με άλλους ασθενείς που είχαν νοσήσει από κορωνοϊό. Παράλληλα, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Από τον κ. Τσιόδρα ανακοινώθηκαν επίσης μέτρα όπως η αποφυγή μη αναγκαίων ταξιδιών εσωτερικό και στο εξωτερικό και περιορισμός των μετακινήσεων στις ευπαθείς ομάδες όπως ασθενείς άνω των 70 ετών με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνια ανοσοκαταστολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments