Ελλάδα

Κορωνοϊός Εθνική Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης: Φρενίτιδα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός Εθνική Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης: Φρενίτιδα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ
Κορωνοϊός Εθνική Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης: "Έσπασαν" τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για το νέο κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Εθνική Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης: Δεν σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ από πολίτες που ζητούν να ενημερωθούν για τον κορωνοϊό. Ενδεικτικό του συναγερμού που έχει σημάνει στη χώρα μας, είναι ότι μέσα σε 24 ώρες, η Επιτροπή δέχτηκε στον τετραψήφιο αριθμό (1135) 15.000 κλήσεις. Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 89, με τον 66χρονο που βρίσκεται διασωληνωμένος στην Πάτρα, να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Αύξηση των κρουσμάτων σε 2 -3 εβδομάδες:

Από την επιδημιολογική καταγραφή προκύπτει ότι υπάρχει διασπορά στη χώρα. Όμως, όπως φαίνεται, πολλοί συμπολίτες μας που μπορεί να εμφανίζουν ελάχιστα συμπτώματα, δεν προσέρχονται σε μονάδα υγείας ή δεν δηλώνουν την κατάσταση της υγείας τους στις αρχές. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να προσμετρηθούν. Ταυτόχρονα επειδή τις πρώτες ημέρες ο κορωνοϊός είναι ασυμπτωματικός, θεωρείται δεδομένο ότι έχει μεταφερθεί σε άλλους ανθρώπους. Γι’ αυτό άλλωστε οι ειδικοί περιμένουν σε περίπου δύο με τρεις εβδομάδες να υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και σε διάφορες περιοχές που μέχρι σήμερα είναι «καθαρές» από τον ιό. Κάτι που άλλωστε δήλωσε και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Με τα δεδομένα αυτά, οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι τα τέσσερα νέα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην Αθήνα και κανείς δε γνωρίζει ακόμα πως έχουν προσβληθεί. Πρόκειται για τα πρώτα «ορφανά» κρούσματα στη χώρα μας και οι αρχές κάνουν αγώνα δρόμου για την ιχνηλάτησή τους. Σημειώνεται πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εντοπιστεί η πηγή μετάδοσης του ιού. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Τσιόδρας, κανένα από τα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα δεν έχουν ιστορικό. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άτομα ηλικίας περίπου 60 ετών, τα οποία νοσηλεύονται εδώ και μέρες με πνευμονία και μόλις χθες διαπιστώθηκε ότι έχουν νοσήσει με τον νέο κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments