Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία: 33 θάνατοι και 1.784 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορωνοϊός Γαλλία: 33 θάνατοι και 1.784 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Κορωνοϊός Γαλλία: Εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και στη Γαλλία ο κορωνοϊός, την ίδια ώρα που η Σλοβενία κλείνει τα σύνορα της με την Ιταλία.

Κορωνοϊός Γαλλία: Η επιδημία του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει 33 θανάτους στη Γαλλία, ενώ σε 1.784 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ήτοι 372 επιπλέον κρούσματα και η μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα 24 ωρών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μεταξύ των ασθενών, 86 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί. Εκ των 33 νεκρών, όλοι τους ήταν ενήλικες και 23 εξ αυτών ήταν άνω των 75 ετών, εξήγησε ο Σαλμόν, ενώ επισήμανε ότι το «98%» των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 έχει θεραπευτεί.

H Σλοβενία κλείνει τα σύνορα με την Ιταλία

Οι αρχές της Σλοβενίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κλείσουν τα χερσαία σύνορά τους με την Ιταλία, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού. “Έδωσα εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Εσωτερικών να κλείσουν τα σύνορα με την Ιταλία, έπειτα κι από την απόφαση της Αυστρίας”, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριαν Σάρετς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Oι δύο χώρες, Ιταλία και Σλοβενία, μοιράζονται σύνορα 232 χιλιομέτρων. Η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει δραστικά την είσοδο στο έδαφός της για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ιταλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments