Ελλάδα

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Στο ΝΙΜΤΣ και στο ATTICA η νοσηλεία των κρουσμάτων

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Στο ΝΙΜΤΣ και στο ATTICA η νοσηλεία των κρουσμάτων
Κορωνοϊός νοσοκομεία: Τα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και ATTICA "επιστρατεύει" η κυβέρνηση για τη νοσηλεία των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Την αξιοποίηση του ΝΙΜΤΣ και του ιδιωτικού νοσηλευτικού κέντρου της Ελευσίνας, Attica, για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ανακοίνωσε τα εξής:

  • Το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)
  • Εκμισθώνεται το Ιδιωτικό Κέντρο «ΑΤΤΙCΑ» στην Ελευσίνα

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η καλύτερη διαχείριση των κρουσμάτων του Covid-2019 στα ελληνικά νοσοκομεία. Στο ίδιο πλαίσιο, μάλιστα, σε λειτουργία τίθενται νέες πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών του ιού. Η κα Πελώνη, παράλληλα, γνωστοποίησε την ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προανήγγειλε την πρόσληψη συνολικά 2.000 επαγγελματιών υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, πέραν των παραπάνω, ανακοίνωσε:

  • Την υποχρεωτική καραντίνα όσων έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό
  • Την αναστολή του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας
  • Την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων
  • Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των μπαρ, των εστιατορίων, των σχολείων, των νυκτερινών κέντρων, των αθλητικών χώρων, των δημόσιων χώρων, καθώς και των χώρων συναθροίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 331, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε τέσσερις.

Την ίδια ώρα, τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια στον Δήμο Βοϊού μπαίνουν σε καραντίνα και θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από αυτά, ενώ θα έχουν πρόσβαση μόνο συνεργεία των υπηρεσιών Υγείας, αλλά και εκείνοι που θα χρειαστούν για την τροφοδοσία των χωριών με τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το παραπάνω μέτρο αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, και συμμετείχαν οι δύο βουλευτές, οι τρεις δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του νοσοκομείου Καστοριάς.

Λόγω του ότι οι δυο νεκροί προέρχονται από την Καστοριά, ενώ υπάρχουν και πολλά κρούσματα, αποφασίστηκε επίσης να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς προκειμένου να ανακοπή η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments