Ελλάδα

Πλοίο Τουρκία μετανάστες: Σκάφος προσάραξε στην Κέα με 193 πρόσφυγες – Κατευθυνόταν προς Ιταλία

Πλοίο Τουρκία μετανάστες: Σκάφος προσάραξε στην Κέα με 193 πρόσφυγες – Κατευθυνόταν προς Ιταλία
Πλοίο Τουρκία μετανάστες: Τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Μαρτίου φορτηγό πλοίο από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 193 μετανάστες και πρόσφυγες, προσάραξε στην Κέα.

Πλοίο Τουρκία μετανάστες: Τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Μαρτίου έξω από τον λιμενοβραχιόνα της Κέας φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 193 μετανάστες και πρόσφυγες, προσάραξε στο σημείο. Ειδικότερα, οι μετανάστες και πρόσφυγες μπόρεσαν και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού και είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ φιλοξενούνται προσωρινά σε παλιό ξενοδοχείο του νησιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος κατευθυνόταν προς την Ιταλία, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή αναγκάστηκε να προσαράξει στην Κέα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι διακινητές. Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.

Κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο, ενώ στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως πλοίο μίας χρήσεως που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments