Διεθνή

Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: Κλείνουν όλα τα σχολεία από την Παρασκευή

Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: Κλείνουν όλα τα σχολεία από την Παρασκευή
Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: "Λουκέτο" μπαίνει σε όλα τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Παρασκευή.

Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: Το κλείσιμο των σχολείων στην Αγγλία μετά από τη λήξη των μαθημάτων την Παρασκευή ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Γουίλιαμσον. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας. Είχαν προηγηθεί μέσα στην ημέρα ανάλογες αποφάσεις από τις τοπικές κυβερνήσεις στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά με το ελάχιστο προσωπικό για τα παιδιά, των οποίων οι γονείς εργάζονται σε αναγκαίες υπηρεσίες, όπως το εθνικό σύστημα υγείας NHS και για τα πιο «ευάλωτα» παιδιά. Ο κ. Γουίλιαμσον είπε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα γίνεται με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.

Πρόσθεσε ότι τα σχολεία το βρίσκουν ούτως ή άλλως όλο και πιο δύσκολο να συνεχίσουν να λειτουργούν λόγω ασθενειών και αυτοαπομόνωσης μελών του διδακτικού προσωπικού. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, είπε επί του θέματος ότι κρίθηκε πως τώρα είναι η βέλτιστη στιγμή να υιοθετηθεί αυτό το μέτρο, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πάνω από 2.500 είναι τα κρούσματα στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε στους 2.626, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Ο απολογισμός αυτός είναι αυξημένος κατά 676 κρούσματα, ήτοι 35% σε σύγκριση με χθες Τρίτη. Προς το παρόν, στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 71 θάνατοι από τον ιό.

Στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βγει θετικοί στον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 3.028, γνωστοποίησαν σήμερα οι ελβετικές αρχές. Είκοσι ένας άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τον Covid-19.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments