Ελλάδα

Μετανάστες Έβρος: Βιντεοσκοπούν τις κινήσεις Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών

Μετανάστες Έβρος: Βιντεοσκοπούν τις κινήσεις Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών
Μετανάστες Έβρος: Υπό το φόβο του κορονοϊού φαίνεται, μάλιστα, να έχουν λάβει μέτρα αυτοπροστασίας φορώντας μάσκες και γάντια.

Μετανάστες Έβρος: Χθες το πρωί του Σαββάτου ομάδα μεταναστών ύστερα από εντολές και οδηγίες που έχουν δεχθεί βιντεοσκοπούσαν τις κινήσεις των Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών σε μια προσπάθεια να μελετήσουν και να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς.

Υπό το φόβο του κορονοϊού φαίνεται, μάλιστα, να έχουν λάβει μέτρα αυτοπροστασίας φορώντας μάσκες και γάντια. Παράλληλα, όπως φαίνεται και στις υπόλοιπες φωτογραφίες, σύμφωνα με το protothema.gr, από το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την επιμήκυνση του φράχτη με συρματόπλεγμα, ενώ εντύπωση προκαλεί η πρέσα με το μπετόν από την πλευρά της Τουρκίας που δείχνει ότι κάτι χτίζεται.

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως κράνη προστασίας απέστειλε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για να καλύψει τις ανάγκες των ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στον Έβρο και προστατεύουν τα σύνορα. Γιατί μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να θερίζει τον πλανήτη, ωστόσο κανείς δεν ξεχνά και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, από τους χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα για να βρεθούν στην Ευρώπη. Εκτός από τις ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκονται και ευρωπαϊκές δυνάμεις. Έτσι όπως ανακοίνωσε ο Frontex ο εξοπλισμός που έστειλε χρησιμοποιείται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Frontex εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο με ισχυρή παρουσία στη ΕΕ. Σήμερα ο Οργανισμός έχει τοποθετήσει κάπου 1500 μέλη του προσωπικού στα θαλάσσια, χερσαία και εναέρια σύνορα της ΕΕ βοηθώντας τα Κράτη Μέλη της ΕΕ σε δράσεις όπως η επιτήρηση των συνόρων, η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι έλεγχοι ασφάλειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments