Πολιτισμός

Drive-in η μεγάλη επιστροφή

Drive-in η μεγάλη επιστροφή
Δημοσίευμα των LA Times αναφέρει ότιο κορωνοϊός μπορεί να "αναστήσει" τα πεθαμένα drive-in.

Στο δρόμο της Εθνικής οδού στο ύψος της Μαλακάσας υπάρχει ένας έρημος χώρος παραμελημένος που κάποτε η αμφιθεατρική πλαγιά του φιλοξενούσε πλήθος αυτοκινήτων με τον οδηγό και το συνοδηγό να πηγαίνουν για να παρακολουθήσουν στο επονομαζόμενο drive-in κάποια ταινία. Στις μέρες του κορωνοϊού, δημοσίευμα των LA Times αναφέρει πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ακόμη στην Αμερική έχουν δει τους τζίρους τους να αυξάνονται.

Σήμερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν 305 drive-in στην Αμερική που τις τελευταίες ημέρες είδαν ως και διπλασιασμό των εισιτηρίων τους. Κι ο λόγος γιατί κανείς δεν μπορεί να βγει από το αυτοκίνητό του, τηρούνται οι αποστάσεις λόγω κορωνοϊού και φυσικά μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία μακριά από το σπίτι. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται μαρτυρίες ανθρώπων που πήγαν στο υπαίθριο σινεμά έχοντας με αυτό τον τρόπο την μοναδική λύση εξόδου και διασκέδασης από το σπίτι.

Στην Ελλάδα φυσικά δεν υπάρχουν τέτοιου είδους σινεμά αφού αυτό που υπήρχε στη Μαλακάσα έχει κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το πρώτο drive-in cinema άνοιξε το 1933 στο Νιού Τζέρσεϊ και προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον των απανταχού σινεφίλ που τραβούσαν χειρόφρενο μπροστά στην υπερυψωμένη οθόνη και έκαναν το χρόνο να σταματά ώσπου να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Το 2017, ο ραδιοφωνικός σταθμός Εν Λευκώ αποφάσισε να αναβιώσει αυτού του είδους σινεμά και διοργάνωσε την πρώτη προβολή στον πιο μαγευτικό λόφο της Αττικής, το λόφο του Λυκαβηττού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments