Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: “Απαραίτητη η ατομική ευθύνη – Στηρίζουμε τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας”

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: “Απαραίτητη η ατομική ευθύνη – Στηρίζουμε τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας”
ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Την άμεση ανάγκη στήριξης του δημοσίου συστήματος Υγείας επεσήμανε για ακόμη μία φορά με γραπτή ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Η επέλαση του ιού είναι σαφές πως έχει κατευνάσει τα πνεύματα στην πολιτική, με την πλειονότητα των κομμάτων να τάσσεται υπέρ του σχεδίου που ακολουθεί η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του φαινομένου. Από μεριάς της η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί στο ακέραιο πως αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι ώρα ο κάθε πολίτης να πράξει τα δέοντα και να σκεφθεί πέραν του εαυτού του το κοινό καλό προκειμένου να ενταχθεί στην αλυσίδα καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Σε γραπτή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αυτό που προέχει τη προκειμένη στιγμή είναι η στήριξη του συστήματος Υγείας, προκειμένου αυτό να αντέξει τις πιέσεις και να σταθεί επάξια κόντρα στον ιό. Παράλληλα όμως επισημάνθηκε για ακόμη μία φορά πως ήρθε η ώρα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά να δείξει σεβασμό στα μέτρα που έχουν στόχο την αντιμετώπιση του ιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής περιπέτειας στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δίνουμε τη δύσκολη μάχη όλοι και όλες μαζί, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο λαός μας ξέρει να δίνει μάχες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις κερδίζει».

Και συνεχίζει:«Πέρα, όμως, από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη ολιγωρία, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορονοϊού. Εδώ δεν χωρούν ρητορικές διαβεβαιώσεις και αόριστες εξαγγελίες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις που θα θωρακίσουν σήμερα κιόλας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments