Ελλάδα

Μηνάς Σπυρίδης πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σχεδιαστής κοσμημάτων

Μηνάς Σπυρίδης πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σχεδιαστής κοσμημάτων
Μηνάς Σπυρίδης πέθανε: Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 82 ετών ο γνωστός σχεδιαστής κοσμημάτων.

Μηνάς Σπυρίδης πέθανε: Μια τραγική είδηση έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης. Ο γνωστός σχεδιαστής κοσμημάτων που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως «Μinas» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook.

“Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το Μηνά… το δικό μας Μηνά… το σύζυγο, τον πάτερα, τον ανήσυχο καλλιτέχνη. Το μεγάλο του ταξίδι ξεκινά με ένα λευκό χαρτί και ένα μολυβί. «Τα άστρα ανατέλλουν και δύουν στις ίδιες θέσεις. Τα «άστρα» του Μηνά τώρα λάμπουν ακόμη περισσότερο καθώς βρήκαν τη θέση για την οποία δημιουργήθηκαν: τον ουρανό. Εκεί ανήκουν πλέον και δε θα δυσουν ποτέ», αναφέρει το μήνυμα.

Ποιος ήταν ο “Minas”

Ο Μηνάς Σπυρίδης γεννήθηκε το 1938 στη Νέα Ιωνία. Ήταν από μικρός καλλιτέχνης. Λάτρευε το σχέδιο και μισούσε τα μαθηματικά. Ξεκίνησε να δημιουργεί κοσμήματα από τα 15 του χρόνια ενώ είναι ο μοναδικός Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων που τιμήθηκε διεθνώς και τα έργα του φιλοξενήθηκαν στη μεγαλύτερη έκθεση της Νέας Υόρκης. Οι δημιουργίες του Mina, έχουν μια διαυγή καθαρότητα φως και αρμονία ενώ όπως έχει δηλώσει δεν του αρέσουν οι πέτρες στο κόσμημα γιατί κλέβουν τη λάμψη από το υλικό!

Από τον γάμο του με την σύζυγό του Τζίνα, απέκτησε δυο γιους. Στη Μύκονο γνώρισε τον κιθαρίστα Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones ο οποίος ξετρελάθηκε από τα κοσμήματά του και τα φορούσε στα live του. Έγιναν καρδιακοί φίλοι. Τα κοσμήματα του Μηνά γίνονται ανάρπαστα και τα αντιγράφουν πολλοί, ενώ τα έχει φορέσει και όλη η ελληνική showbiz!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments