Οικονομία

Συντάξεις Απριλίου 2020: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Συντάξεις Απριλίου 2020: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
Συντάξεις Απριλίου 2020: Την Τρίτη 24 Μαρτίου ξεκίνησε η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου 2020. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Συντάξεις Απριλίου 2020: Με βασικό λόγο την αποφυγή του συνωστισμού σε τράπεζες και ΑΤΜ η κυβέρνηση ξεκίνησε την καταβολή των συντάξεων στους Έλληνες πολίτες στις 24 Μαρτίου. Διανύοντας την τέταρτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι Αρχές φιλοδοξούν να διατηρήσουν τη τάξη, με την κυβέρνηση να έχει ήδη προχωρήσει στην καταβολή των συντάξεων νωρίτερα από το αναμενόμενο προκειμένου να αποφύγει την ταυτόχρονη έξοδος χιλιάδων συνταξιούχων στις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η καταβολή των συντάξεων Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:

  • Οι συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, καταβλήθηκαν, 24 Μαρτίου 2020, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.
  • Οι συντάξεις του δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου 2020, ημέρα Παρασκευή, αντί της 30ής Μαρτίου 2020.
  • Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ, θα καταβληθούν στις 30 Μαρτίου 2020, ημέρα Δευτέρα.
sintaxeis-xrimata-1200x797

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι μια εξαιρετική περίπτωση.

Από τη πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε την απόφαση τονίζοντας πως στο πλαίσιο της τρίτης δέσμης οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «οι συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς, οι συνταξιούχοι να μην πάνε στις τράπεζες». Σε ό,τι αφορά το δώρο του Πάσχα, είπε πως «προκειμένου να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις/εργοδότες, προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβληθεί στο σύνολό του το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας. Όσοι έχουν δυνατότητα μπορούν να το καταβάλουν το Πάσχα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments