Πολιτική

Κορωνοϊός Πολάκης: Τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 50.000

Κορωνοϊός Πολάκης: Τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 50.000
Κορωνοϊός Πολάκης: Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι 40.000 - 50.000, σύμφωνα με την εκτίμηση του Παύλου Πολάκη.

Κορωνοϊός Πολάκης: Σε σειρά καταγγελιών για το ύψος της αποζημίωσης που συμφώνησε η κυβέρνηση με τις ιδιωτικές κλινικές για τις κλίνες ΜΕΘ προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Μιλώντας στο OPEN απάντησε, μεταξύ άλλων, τι κόστος έχει στην πραγματικότητα η νοσηλεία σε κλίνη ΜΕΘ και, επειδή είχε δηλώσει διαθέσιμος να συνδράμει ως γιατρός, αν έχει κληθεί.

Ο κ. Πολάκης ευχήθηκε να συνεχίσει ο ρυθμός αύξησης της επιδημίας κορωνοϊού στην χώρα μας ως έχει, αφού με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα μέτρα περιορισμού αποδίδουν και πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται από όλους. Όσον αφορά στους ελέγχους, ανέφερε ότι στη χώρα μας επιλέχθηκε το σύστημα των στοχευμένων ελέγχων και δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο της Ν. Κορέας.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τώρα τα κρούσματα είναι 40.000-50.000 και οι εκτενείς έλεγχοι δεν έχουν πλέον νόημα.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οι ευπαθείς ομάδες όμως, πρέπει να ελέγχονται οπωσδήποτε, τόνισε, και ο ίδιος ανέφερε ότι σε αυτό το κομμάτι εντοπίζονται ακόμα μεγάλες ελλείψεις. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό για να δηλώσουν ότι μπορούν να διεξάγουν τον απαιτούμενο μοριακό έλεγχο, αλλά αντί αυτού επιλέχθηκε από την κυβέρνηση συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε επίσης στα rapid test (γρήγορα τεστ) τα οποία κατασκεύασαν οι Κινέζοι, τα οποία χωρίζονται σε εκείνα που ελέγχουν τα αντισώματα (αν έχει κάποιος νοσήσει), και τα αντιγόνα (αν κάποιος έχει τον ιό) και τόνισε ότι αυτά τα τεστ είναι διαθέσιμα, αλλά δεν προχωράμε σε μια τέτοια αγορά σαν χώρα. «Δεν είμαι υπέρμαχος του να κάνουν τεστ οι πάντες, αλλά οι γιατροί και οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να κάνουν δωρεάν», τόνισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο Παύλος Πολάκης:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments