Ελλάδα

Βεβαίωση κυκλοφορίας: Όλη η διαδικασία που πρέπει να κάνουμε σωστά για να αποφύγουμε το πρόστιμο

Βεβαίωση κυκλοφορίας: Όλη η διαδικασία που πρέπει να κάνουμε σωστά για να αποφύγουμε το πρόστιμο
Βεβαίωση κυκλοφορίας: Για να είναι έγκυρο το μήνυμά θα πρέπει λαμβάνεται ως απάντηση το εξής: Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Βεβαίωση κυκλοφορίας: Η ανησυχία που μας κατακλύζει κάθε φορά που βγαίνουμε έξω από το σπίτι μας έστω και για τα αναγκαία στη σκέψη μήπως δεν κάναμε κάτι σωστά κατά τη διαδικασία της βεβαίωσης της κυκλοφορίας είναι κάτι που όλοι το έχουμε σκεφτεί. Για το λόγο αυτό παρακάτω παρατίθενται οι τρεις τρόποι για να αποφευχθεί το πρόστιμο.

Αυτοί είναι είτε με την συμπλήρωση ενός εγγράφου «Τύπου Α» ή «Τύπου Β», αναλόγως αν το άτομο μετακινείται προς την εργασία του ή προς μια υπηρεσία, είτε με την αποστολή ενός SMS στο 13033, είτε με την συμπλήρωση ενός χαρτιού με το Ονοματεπώνυμό τους.

Το έγγραφο Τύπου Α αφορά τις μετακινήσεις από και προς την εργασία το οποίο συμπληρώνει μια φορά ο καθένας και το επιδεικνύει κάθε φορά σε περίπτωση ελέγχου. Το έγγραφο Τύπου Β αφορά τις μεμονωμένες μετακινήσεις προς υπηρεσίες, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι το έντυπο μπορούμε να το βρούμε στο forma.gov.gr όπως και οδηγίες.

Αναλυτικά τα βήματα για την αποστολή του SMS. Μετά την αποστολή του μηνύματος, θα λαμβάνετε ως απάντηση το εξής: Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Το μήνυμα SMS αποστέλλεται στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να έχει την εξής μορφή: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1.    Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2.    Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3.    Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4.    Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5.    Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6.    Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments