Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Κλειστά τα σύνορα από τις 30 Μαρτίου

Ρωσία κορωνοϊός: Κλειστά τα σύνορα από τις 30 Μαρτίου
Ρωσία κορωνοϊός: Στην προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού η Ρωσία προχωρά σε κλείσιμο των συνόρων.

Ρωσία κορωνοϊός: Σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορά της από τις 30 Μαρτίου στην προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του φονικού ιού στα εδάφη της. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων, τρένων και πεζών, και θα εφαρμοστεί στα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, δήλωσε η κυβέρνηση.

Ωστόσο δεν θα ισχύσει για τους Ρώσους διπλωμάτες και για τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα, μεταξύ άλλων.

Η χώρα, που έχει ήδη διακόψει όλες τις διεθνείς πτήσεις, έχει καταγράψει 1.264 κρούσματα του κορωνοϊού. Επιπλέον για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα για αργία την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, με καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων. Επίσης ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων παροχής βοήθειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανέβαλε την εκλογική διαδικασία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος, η οποία θα του επιτρέψει δυνάμει να παραμείνει στην εξουσία για δύο επιπλέον θητείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments