Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής για Έβρο: Τέθηκαν ερωτήματα στη Βουλή για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Κίνημα Αλλαγής για Έβρο: Τέθηκαν ερωτήματα στη Βουλή για ανεπαρκή μέτρα προστασίας
Κίνημα Αλλαγής για Έβρο: Oι βουλευτές του κόμματος Βασίλης Κεγκέρολγου και Ανδρέας Πουλάς έθεσαν τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες του Έβρου.

Κίνημα Αλλαγής για Έβρο: Το κόμμα καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή καταδεικνύει σοβαρές καταγγελίες για ανεπαρκείς συνθήκες πρόληψης του κορωνοϊού σε στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο. Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή οι Βασίλης Κεγκέρολγου και Ανδρέας Πουλάς. Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής «για την περιοχή Καστανιές του Έβρου, υπάρχουν αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες για επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης του στρατιωτικού προσωπικού, που υπηρετεί στην εν λόγω περιοχή.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να μοιράζεται χώρους ανάπαυσης και ύπνου χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των στρατευσίμων, όπως και χώρους πρώτης ανάγκης, οι οποίοι δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής. Επίσης, δεν πληρούνται οι απαραίτητες συνθήκες προστασίας, κατά την μεταφορά του προσωπικού για υπηρεσιακές ανάγκες».

Προσθέτουν δε πως «φαίνεται ότι δεν έχει διανεμηθεί σε όλους το απαραίτητο υγειονομικό υλικό προστασίας του προσωπικού (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κλπ), γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους».

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές τονίζουν ότι «οι ΕΔ της χώρας μας έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που αφορά στον κορωνοϊό και έναν ορατό εξ ανατολάς, που αφορά στην αυξανόμενη, επιθετική, πολιτική της Τουρκίας, κατανοεί το βεβαρημένο έργο τους, δια της επιτακτικά αυξανόμενης επιχειρησιακής ετοιμότητας στην οποία βρίσκονται. Συνεπώς, η άρτια υγεία των Στελεχών είναι πρωταρχικής σημασίας προκειμένου να δύναται να αντιμετωπίσει ακέραια και αποτελεσματικά κάθε επιθετική ενέργεια σε βάρος της χώρας μας, όπως τυγχάνει εν προκειμένω και η αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών παράνομων και παράτυπων μεταναστών».

Παράλληλα οι δύο βουλευτές θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το «ποιος είναι ο αριθμός των μέχρι σήμερα κρουσμάτων του προσωπικού των ΕΔ και σε ποιες περιοχές της χώρας; Αν ναι, υπάρχουν στοιχεία επέκτασης των μολύνσεων και σε άλλα άτομα;». Επίσης αν «υπάρχει ακόμη η επιχειρησιακή ανάγκη για την τόση μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων στην περιοχή των συνόρων μας στον Έβρο, δεδομένου ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν απομακρυνθεί από τα σύνορα, σε συνδυασμό με την παρουσία νέων δυνάμεων αστυνόμευσης από τη Frontex ;» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments