Πολιτισμός

Ολλανδία Βαν Γκογκ: Κλάπηκε πίνακας του σπουδαίου ζωγράφου

Ολλανδία Βαν Γκογκ: Κλάπηκε πίνακας του σπουδαίου ζωγράφου
Ολλανδία Βαν Γκογκ: Οι ληστές έδρασαν με κινηματογραφική ταχύτητα και αφαίρεσαν ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ολλανδού ζωγράφου.

Ολλανδία Βαν Γκογκ: Συναγερμός ήχησε στις αστυνομικές αρχές καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο Singer Laren και με αστραπιαία ταχύτητα κατάφεραν να αφαιρέσουν σπάνιο πίνακα ζωγραφικής του σπουδαίου Ολλανδού καλλιτέχνη, Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Η κλοπή έγινε μέσα σε δύο με τρία μόλις λεπτά: οι κλέφτες έσπασαν μία γυάλινη πόρτα και μπήκαν στο μουσείο γύρω στις 3.15 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) της Κυριακής. Οι δράστες αφαίρεσαν τον πίνακα με όνομα «Ο ανοιξιάτικος κήπος της ενορίας του Νούενεν (Nuenen) το 1884», ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο όμορφα έργα του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου.

Ο συγκεκριμένος πίνακας είχε δανειστεί στο μουσείο Singer Laren από το μουσείο Groninger και ήταν ο μόνος Βαν Γκογκ που υπήρχε στο μουσείο. Δεν εκλάπη κάποιο άλλο έργο τέχνης.Οι υπεύθυνοι του μουσείου Singer Laren δήλωσαν «λυπημένοι, εξοργισμένοι και σοκαρισμένοι» από την κλοπή του πίνακα.Το μουσείο ήταν κλειστό τις τελευταίες μέρες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, κάτι που φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν οι κλέφτες. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να βρουν τα ίχνη των δραστών και να επιστρέψουν πίσω τον πίνακα, πριν αυτός πουληθεί στην «μαύρη αγορά».

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ  ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments