Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: Αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα κορωνοϊού – Πάνω από 800.000 παγκοσμίως

Κορωνοϊός τώρα: Αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα κορωνοϊού – Πάνω από 800.000 παγκοσμίως
Κορωνοϊός τώρα: Αυξάνεται η λίστα με τα κρούσματα και τους νεκρούς του κορωνοϊού σε όλον τον πλανήτη. Ακόμη 82 άτομα νόσησαν στην Ελλάδα ενώ 49 πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους.

Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζει να θρηνεί νεκρούς ο πλανήτης από το “χτύπημα” του κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Johns Hopkins University 838.061 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, 40.708 οι νεκροί ενώ 174.115 έχουν ιαθεί. 

Στην Ελλάδα 82 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα:

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 82 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.314. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic. infographic31032020-1

Σήμερα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων (συνολικά 7) και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ασθενών σε ΜΕΘ (+13). Όπως είπε 85 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρας. Το 57% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Έξι άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Στους 49 (οι 37 είναι άνδρες) έφτασε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με  την πρόσφατη ενημέρωση του κ.Τσιόδρα. Ο 47ος νεκρός είναι ένας άνδρας 51 ετών από την Πτολεμαΐδα. Ο 51χρονος πριν από δύο ημέρες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων του διακομίσθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης όπου και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς:

Νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την αυστηρή τήρηση των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό συνέβη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που κλείνει για 14 ημέρες. Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα», είπε.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνει πλέον σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, ενώ τόνισε πως επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους. Συγκεκριμένα, σε καραντίνα από απόψε στις 20:00 λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου μπαίνει η δημοτική ενότητας Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου. Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 8:00 ισχύουν για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Θρηνούν Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία:

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 105.792. Οι νεκροί έφτασαν τους 12.428. Παράλληλα, 15.729 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του ιού ήταν 101.739 και είχαν χάσει την ζωή τους 11.591 άνθρωποι, ενώ 14.620 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 837 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.053 νέα κρούσματα. 1.109 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Επίσης, 4.023 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.192 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 45.420 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία, τα συνολικά περιστατικά είναι 43.208 και οι νεκροί 7.199 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 14.074 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.644. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 9.155, με 477 νεκρούς.

Θρηνεί η Γαλλία. Ακόμη 499 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό σε μια ημέρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα σε 3.523. Το δεύτερο πιο ανησυχητικό στοιχείο που έδωσαν οι γαλλικές αρχές αφορά στα άτομα που βρίσκονται διασωληνωμένα, τα οποία φτάνουν πλέον τους 5.565 ασθενείς. Επιπλέον 22.757 ασθενείς με κορωνοϊο νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται σήμερα σε 53.128. Η Γαλλία μετρά 22.757 κρούσματα κορωνοϊού, που νοσηλεύονται, με 458 επιπλέον βαριά ασθενείς να διασωληνώνονται το τελευταίο 24ωρο. Από αυτούς 34% βρίσκεται σε ηλικιακό όριο κάτω των 60 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη, ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν.

Tην ίδια ώρα, ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ισπανία ανήλθε σε 8.189 από 7.340 την Τρίτη, δήλωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας καθώς καταγράφηκαν 849 νέα θύματα σε μία ημέρα. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 94.417 από 85.195. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράνχα Γκονζάλες πρότεινε την Τρίτη αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του ιού.

Ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω αέρα λένε οι επιστήμονες:

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές αποδείξεις, τις οποίες παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η νόσος μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω σταγονιδίων της αναπνευστικής οδού και μέσω άμεσης επαφής. Ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων, όταν ένα υγιές άτομο έρθει σε στενή επαφή (σε απόσταση εντός 1 μέτρου) με κάποιον ήδη ασθενή, ο οποίος εκδηλώνει αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα).

 Τότε, δυνητικώς μολυσματικά σταγονίδια από την αναπνευστική οδό του ασθενούς (τα οποία γενικά θεωρούνται ότι έχουν διάμετρο μεταξύ 5-10 μm) μπορεί να φτάσουν σε βλεννογόνους (στόμα και μύτη) ή στα μάτια του υγιούς ατόμου. Η μετάδοση των σταγονιδίων μπορεί επίσης να συμβεί μέσω αντικειμένων στο άμεσο περιβάλλον γύρω από το μολυσμένο άτομο. Συνεπώς, η μετάδοση του κορωνοϊού μπορεί να συμβεί με άμεση επαφή με μολυσμένα άτομα και με έμμεση επαφή με επιφάνειες στο άμεσο περιβάλλον τους ή με αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κοινού από υγιή και μολυσμένα άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments