Ελλάδα

13033 sms τι είναι, χρέωση, πληροφορίες και πως λειτουργεί: Αναλυτικές οδηγίες

13033 sms τι είναι, χρέωση, πληροφορίες και πως λειτουργεί: Αναλυτικές οδηγίες
13033 sms τι είναι, χρέωση, πληροφορίες και πως λειτουργεί: Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/3 οι πολίτες με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 λαμβάνουν άδεια εξόδου από τις οικίες τους.

13033 sms τι είναι, χρέωση, πληροφορίες και πως λειτουργεί: Για να μετακινηθούν οι πολίτες από το σπίτι τους απαιτείται να φέρουν συμπληρωμένο έντυπο δήλωσης μετακίνησης, είτε να έχουν στείλει μήνυμα (sms) στον ειδικό αριθμό 13033.  Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει έως και τις 6 Απριλίου και αφορά όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ έχει ως σκοπό να  βάλει φρένο στη διασπορά του νέου κορονοϊού covid – 19.

Σήμερα μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Σημειώνεται πως το μήνυμα στον 5ψήφιο αριθμό 13033 είναι χωρίς χρέωση.

Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Μια πρώτη ιδέα για όσα θα αφορούν τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», προανήγγειλε τον περιορισμό του αριθμού και του χρόνου των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων των πολιτών.

Αυτό σημαίνει ότι έρχονται αλλαγές στο 13033. Δηλαδή δεν θα γίνονται δεκτά όλα τα αιτήματα από τους πολίτες για τις μετακινήσεις, ενώ θα μπορούν να είναι έξω από το σπίτι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σημείωσε δε, ότι η αυστηροποίηση των μέτρων, η οποία θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έρχεται γα τους «ασυνεπείς» πολίτες. Ερωτηθείς δε, για το ενδεχόμενο κλεισίματος των διοδίων, εν όψει του Πάσχα και προς αποτροπή μιας μαζικής εξόδου των εκδρομέων, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments