Ελλάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι Times του Λονδίνου αποθεώνουν τους πολίτες και την κυβέρνηση για τα μέτρα

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι Times του Λονδίνου αποθεώνουν τους πολίτες και την κυβέρνηση για τα μέτρα
Κορονοϊός Ελλάδα: Σε σημερινό άρθρο τους οι «TIMES» του Λονδίνου αποδίδουν τα εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στους Έλληνες πολίτες.

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα μέτρα που πήρε η χώρα μας για την προσπάθεια της μη εξάπλωσης του νέου κορονοϊού covid – 19 δεν περνούν απαρατήρητα από τα διεθνή ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, μετά την αποθέωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα από την γαλλική «Le Figaro», σε σημερινό άρθρο τους οι «TIMES» του Λονδίνου αποδίδουν τα εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στους Έλληνες πολίτες, για τα γρήγορα μέτρα αλλά και για την πειθαρχία στον περιορισμό.

Ειδικότερα, σχολιάζουν πως η κυβέρνηση πήρε από τα πιο γρήγορα και τολμηρά μέτρα στην Ευρώπη και αυτά έχουν αποδώσει “… με πρόωρη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, ξενοδοχείων και καταστημάτων. Μέχρι 10 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 9 δις. Λίρες) έχει υποσχεθεί στους φορολογούμενους για να μειωθούν οι απώλειες τους”.

“Οι Έλληνες έχουν ακούσει ότι στην Τουρκία συνελήφθησαν νεαροί ντυμένοι γιατροί για να κάνουν πάρτι γεμάτα αλκοόλ. Και στη Γερμανία, 20χρονοι έχουν αρχίσει τα corona πάρτι! Και στην Ισπανία, ένας άντρας έφαγε πρόστιμο γιατί έβγαλε μια κατσίκα για βόλτα ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ ένας άλλος Ισπανός σκέφτηκε να ντυθεί δεινόσαυρος! Από τη Γαλλία έως τη Φινλανδία, οι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη και εκτός αυτής φαίνεται να αψηφούν τις εντολές για απαγόρευση κυκλοφορίας”, αναφέρει αρχικά το άρθρο των “Times”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κατάσταση δεν ήταν έτσι εξ αρχής. «Στην αρχή οι Έλληνες έτρεχαν στις παραλίες, αγνοώντας τις οδηγίες. Όμως, οι αρχές έβγαλαν μέχρι και drones για να επιβάλουν την τάξη και οι λιμενικές αρχές εμπόδισαν γρήγορα την πρόσβαση στα ελληνικά νησιά για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαγόρευσε κάθε άσκοπη μετακίνηση, αναγκάζοντας τους Έλληνες να ζητούν άδεια για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – ένα μέτρο ηλεκτρονικής επιτήρησης που επέβαλε μόνο η Κίνα».

«Δεν θα επιτρέψω σε κάποιους λίγους να υπονομεύσουν την ασφάλεια της πλειοψηφίας των Ελλήνων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. «Σε κάθε άλλη εποχή αυτό θα προκαλούσε μεγάλες διαμαρτυρίες. Αλλά ένα χρόνο μετά την έξοδο από μια εξαντλητική δεκαετή οικονομική κρίση που κατέστρεψε πάνω από 100.000 μικρές επιχειρήσεις και άφησε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άνεργους, οι Έλληνες έχουν αποκτήσει μια συλλογική ανοχή στις δυσκολίες και τις κακουχίες».

Τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν, σημειώνει στη συνέχεια το άρθρο των Times, αναφέροντας πως μέχρι χθες οι αρχές είχαν καταγράψει συνολικά 1.673 κρούσματα και 68 θανάτους. «Τα πάμε καλά και πιθανότατα ξεφύγαμε από το σενάριο να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιταλία ή Ισπανία, δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής κατά του κορονοϊού . Αλλά έχουμε ακόμα αρκετές κρίσιμες εβδομάδες μπροστά μας. Και πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία και να τηρήσουμε τους κανόνες, συμπλήρωσε», σημειώνει το άρθρο. «Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, σχεδόν εννέα στους 10 ερωτηθέντες Έλληνες υποστηρίζουν τους σκληρούς περιορισμούς» τονίζει ο συντάκτης, συμπληρώνοντας ακόμα πως η έγκαιρη και σταθερή στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κρίση, αύξησε και τη δημοτικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού κατά οκτώ μονάδες, ανεβάζοντας την στο 53%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments