Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: 674 νεκροί σε μια μέρα – Γέρνει προς τα κάτω η καμπύλη

Ισπανία κορωνοϊός: 674 νεκροί σε μια μέρα – Γέρνει προς τα κάτω η καμπύλη
Ισπανία κορωνοϊός: Συνεχίζεται το δράμα στην Ιβηρική, με τη κυβέρνηση να ανακοινώνει σήμερα τον θάνατο ακόμη 674 Ισπανών πολιτών, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας πλέον να ανέρχεται σε 12.418.

Ισπανία κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ισπανία. Ο αριθμός των νεκρών όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση πλέον ανέρχεται στους 12.418 με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θετικό στον φονικό ιό να ξεπερνούν τις 130.000. Σήμερα έγινε γνωστό πως  674 Ισπανοί έχασαν τη ζωή του, ενώ ακόμη 6.023 φέρουν την νόσο.

Ο αριθμός αυτός δεν παύει να είναι πολύ υψηλός, ωστόσο στην Ισπανία υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το σύνολο των νεκρών είναι όλο και μικρότερο. Η καμπύλη δείχνει σιγά σιγά να γέρνει προς τα κάτω, με τους Ισπανούς ωστόσο να μην εφησυχάζουν γνωρίζοντας πως ακόμη έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

Πέδρο Σάντσεθ: «Νέο σχέδιο Μάρσαλ και όχι λιτότητα όπως το 2008»

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους την οργάνωση μιας «οικονομίας (σε συνθήκες) πολέμου» και ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ», αντί δε (αυστηρής) λιτότητας όπως το 2008, ζητά αυτή τη φορά «αυστηρή αλληλεγγύη», με άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Προκειμένου να μην αποτύχει ως Ένωση στην αντιμετώπιση της πανδημία του κορωνοϊού, η Ευρώπη πρέπει τώρα να οργανώσει μια οικονομία (σε συνθήκες) πολέμου και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν την αντίδραση (στις συνέπειες της πανδημίας), την ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψή της, με μέτρα στήριξης του δανείων που παίρνουμε σε πολλές χώρες», τονίζει.

Ο Σάντσεθ ζητά επίσης στο άρθρο του ένα «νέο σχέδιο Mάρσαλ για την μετά την πανδημία ανασυγκρότηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι μόνο ένα πρώτο βήμα και δεν πρέπει να συνδεθεί με όρους: Η Ευρώπη θα πρέπει να ενεργήσει με αυστηρή αλληλεγγύη και χρειάζεται μεσοπρόθεσμα έναν νέο μηχανισμό κοινοτικοποίησης/ αμοιβαιοποίησης των χρεών. Εάν ο ιός δεν σταματά στα σύνορα, τότε ούτε οι μηχανισμοί χρηματοδότησης πρέπει να το κάνουν αυτό. Η Ευρώπη δεν πρέπει να αντιδράσει όπως στην χρηματοπιστωτική ή τραπεζική κρίση του 2008 με μια (αυστηρή) πολιτική λιτότητας. Μέσω της αποφασιστικής δράσης και μέσω ακόμη πιο φιλόδοξων μέτρων, η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για την ανασυγκρότηση μιας πολύ ισχυρότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments