Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: 1.252.265 τα κρούσματα παγκοσμίως – 68.148 οι νεκροί

Κορωνοϊός τώρα: 1.252.265 τα κρούσματα παγκοσμίως – 68.148 οι νεκροί
Κορωνοϊός τώρα: Θερίζει τον πλανήτη ο κορωνοϊός, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 1.200.000. Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία και Ιταλία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στους 62 οι νεκροί στην Ελλάδα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα για Μύκονο και Σαντορίνη.

Κορωνοϊός τώρα: Παγκόσμιος θρήνος. Ο κορωνοϊός συνεχίζει να “χτυπά” αλύπητα Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του Johns Hopkins University 1.252.265 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, 68.148 οι νεκροί ενώ στα ευχάριστα 258.495 άτομα έχουν ιαθεί.

Ελλάδα: 62 νέα κρούσματα σήμερα – 1.735 συνολικά – 73 νεκροί

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 62 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.735. Την ίδια ώρα, 73 είναι οι νεκροί. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic. infographic05042020

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, 93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη ενώ 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Δέκα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.

Μαλακάσα: Σε καραντίνα η δομή για 14 ημέρες και σε περιορισμό η οικογένεια του θετικού Αφγανού

Το κρούσμα του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές οι οποίες έθεσαν σε καραντίνα 14 ημερών την δομή όπως έγινε και με το hot spot στη Ριτσώνα. Ο 53χρονος Αφγανός, μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από την ασθένεια του COVID-19. Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση. Ήδη η οικογένειά του βρίσκεται σε περιορισμό μέσα στην δομή, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του 53χρονου.

Το «Παναρκαδικό» Νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας μέχρι στιγμής έχει πάει καλά και αυτό πιστώνεται στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά και στους πολίτες, τους οποίους θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω για τη μεγάλη συνέπεια λόγων και έργων, καθώς και για τον θετικό τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε όλη αυτή την προσπάθεια» τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τρίπολη ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, σημείωσε πως: «Έχουμε έναν μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο, ο οποίος είναι πολύ κρίσιμος και νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν θέλει να δει τις συγκλονιστικές και τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γύρω μας ευρωπαϊκές χώρες, διότι δεν παίζουμε με αυτό τον θανατηφόρο ιό. Θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά πως πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση, ώστε να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες».
kikilias-1

Νέα περιοριστικά μέτρα σe Mύκονο και Σαντορίνη:

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τους Δημάρχους Μυκόνου και Σαντορίνης αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

H λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Μυκόνου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Ειδικότερα: Την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 20:00 ως ώρα 08:00 της επομένης. Την αναστολή δυνατότητας των κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων των περιπτώσεων Β4, Β5 και Β6 του εντύπου Τύπου Β “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” (https://forma.gov.gr/) και συγκεκριμένα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments