Πολιτισμός

Αίγυπτος Αρχαιολογικό Μουσείο κορωνοϊός: Μετατίθενται για το 2021 τα εγκαίνια του επιβλητικού κτιρίου

Αίγυπτος Αρχαιολογικό Μουσείο κορωνοϊός: Μετατίθενται για το 2021 τα εγκαίνια του επιβλητικού κτιρίου
Αίγυπτος Αρχαιολογικό Μουσείο κορωνοϊός: Η αναστολή των εργασιών πλήττει τα πολιτιστικά δρώμενα της Αιγύπτου, με τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Γκίζα να πηγαίνουν ένα χρόνο αργότερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Αίγυπτος Αρχαιολογικό Μουσείο κορωνοϊός: Η πανδημία έχει κάνει αισθητή τη παρουσία της σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη μετρούν τόσο τις πληγές του σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Η αναστολή της κανονικότητας φέρνει καθυστερήσεις σε έργα υποδομών σε κάθε χώρα, αλλά και σε έργα πολιτισμού όπως για παράδειγμα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Τις ημερομηνίες μεγάλων εθνικών έργων της Αιγύπτου αλλάζει ο κορωνοϊός. Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας με τον COVID-19, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, αποφάσισε να αναβάλλει τα εγκαίνια της νέας διοικητικής πρωτεύουσας και του Μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου, για το 2021, από το 2020 που ήταν προγραμματισμένα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβη Μπάσαμ Ράντι, αυτή η απόφαση οριστικοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μουστάφα Μαντμπούλι και τον υπουργό Οικισμού, Άσεμ Ελ Γκαζάρ.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας δήλωσε ότι ο υπουργός Οικισμού τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η συνέχιση των εργασιών στα εργοτάξια, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ζήτησε την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων στα εργοτάξια για τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων και την παροχή των αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών, όπου χρειαστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments