Ελλάδα

Κορονοϊός αστυνομία: Διαχωριστικό στα περιπολικά ζητούν για την προστασία τους οι αστυνομικοί

Κορονοϊός αστυνομία: Διαχωριστικό στα περιπολικά ζητούν για την προστασία τους οι αστυνομικοί
Κορονοϊός αστυνομία: Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα υπηρεσιακά οχήματα ειδικότερα την τρέχουσα χρονική περίοδο πρέπει να είναι ασφαλή για τους επιβαίνοντες αστυνομικούς, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες έκθεσής τους στον κορονοϊό.

Κορονοϊός αστυνομία: Την τοποθέτηση σταθερού άθραυστου υαλοπίνακα στα υπηρεσιακά οχήματα µε τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών ώστε να διαχωρίζονται τα πίσω καθίσματα προκειμένου οι αστυνομικοί να είναι ασφαλείς σε περίπτωση που κάποιος προσαχθείς είναι θετικός στον κορονοϊό, ζητούν με επιστολή που έστειλαν στον υπουργό προστασίας του Πολίτη αλλά και στον αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Αττικής και Πειραιά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα υπηρεσιακά οχήματα ειδικότερα την τρέχουσα χρονική περίοδο πρέπει να είναι ασφαλή για τους επιβαίνοντες αστυνομικούς, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες έκθεσής τους στον κορονοϊό. Ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, δεν συμβαίνει ακόμα και μετά την πραγματοποίηση απολύμανσης, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, σε περιπτώσεις που ένας πολίτης προσάγεται ή συλλαμβάνεται και οδηγείται εντός υπηρεσιακού οχήματος.

Ωστόσο σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας που ανακοινώθηκε την Κυριακή υπενθυμίζεται ότι:

  • ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.735
  • Το 54,9% αφορά άνδρες, ενώ από αυτά, 352 (20,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη. 21 (22,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • Δέκα 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
  • Από τους 76 καταγεγραμμένους θανάτους στη χώρα, οι 21 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments