Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020: Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020: Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας
Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020: Στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία καθώς και πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και μετά το Πάσχα. «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός.

Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Βέβαια, το πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί». «Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Τι προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων:

Στο πλαίσιο των μέτρων της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού με Κοινή Υπουργική Απόφαση αποφασίστηκαν μέτρα που αφορούν τις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές. Ειδικότερα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμενόταν από την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς υπήρχαν καταγγελίες από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για αυθαιρεσίες από πλευράς ορισμένων σχολαρχών.

Το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις και για τους εργαζομένους και τη σχέση εργασίας τους με την επιχείρηση, απαγορεύοντας τις απολύσεις από 18/3 και έπειτα, καθώς και την αναπροσαρμογή διδάκτρων. «Εξασφαλίζουμε όρους βιωσιμότητας για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας», σχολίασαν με κοινή τους δήλωση η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

«Μέριμνά μας είναι πρωτίστως η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και η διατήρηση της στενής επαφής μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Εξίσου σημαντική, η πρόβλεψη στήριξης του προσωπικού και των επιχειρήσεων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και των οικογενειών που καλούνται να καταβάλουν δίδακτρα στις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές», σημείωσαν.

«Καθώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προχωρά με την πολύτιμη συνδρομή εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης και μαθητών, εξασφαλίζουμε όρους βιωσιμότητας για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Την επόμενη ημέρα της κρίσης πρέπει να είμαστε όλοι εδώ, πιο δυνατοί και έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε να βγούμε και από αυτήν την κρίση, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», κατέληξαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments