Διεθνή

Χουλουσί Ακάρ Τουρκία αιτούντες άσυλο: Σχεδόν 149.000 άτομα εισήλθαν στην Ελλάδα από τα τέλη Φεβρουαρίου

Χουλουσί Ακάρ Τουρκία αιτούντες άσυλο: Σχεδόν 149.000 άτομα εισήλθαν στην Ελλάδα από τα τέλη Φεβρουαρίου
Χουλουσί Ακάρ Τουρκία αιτούντες άσυλο: Σχεδόν 149.000 αιτούντες άσυλο εισήλθαν στην Ελλάδα από τις 28 Φεβρουαρίου, ισχυρίζεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Χουλουσί Ακάρ Τουρκία αιτούντες άσυλο: Για είσοδο στην Ελλάδα περίπου 149.000 αιτούντων άσυλο από τις 28 Φεβρουαρίου κάνει λόγο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. “Σχεδόν 149.000 αιτούντες άσυλο έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τις 28 Φεβρουαρίου, λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας” αναφέρει συγκεκριμένα το Anadolu.

H ανάρτησή του στο Twitter:

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου η Τουρκία σταμάτησε την πίεση στα σύνορα στον Έβρο απομακρύνοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Την περιοχή είχαν επισκεφθεί οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μάλιστα είχε διαμηνύσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παραμένουν σε εγρήγορση και προσαρμόζονται ώστε να είναι πιο έτοιμες στο μέλλον για ο,τιδήποτε προκύψει.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε επιτεθεί στην Τουρκία κατηγορώντας την για «σχεδιασμένη επίθεση» κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Για το ζήτημα μάλιστα είχε δημιουργηθεί και επεισόδιο κατά την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας με φόντο το μεταναστευτικό. Ο κ. Δένδιας ζήτησε τον λόγο ενημερώνοντας το ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments