Ελλάδα

Μετανάστες – πρόσφυγες: Η Αυστρία δίνει στην Ελλάδα 181 κοντέινερ για διαμονή και φροντίδα

Μετανάστες – πρόσφυγες: Η Αυστρία δίνει στην Ελλάδα 181 κοντέινερ για διαμονή και φροντίδα
Μετανάστες - πρόσφυγες: Κοντέινερ δίνει στην Ελλάδα η Αυστρία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή και τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών.

Μετανάστες – πρόσφυγες: Εκατόν ογδόντα ένα ειδικά κοντέινερ για τη διαμονή και υγειονομική φροντίδα μεταναστών και προσφύγων θα διατεθούν από την αυστριακή κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο κ. Κουμουτσάκος, προκειμένου να διατεθούν κοντέινερ, έτσι διαμορφωμένα ώστε να καλύψουν ανάγκες διαμονής και υγειονομικής παρακολούθησης μεταναστών και προσφύγων και στη σχετική τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε να προχωρήσουν αμέσως οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε τα κοντέινερ να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, «η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων αποσκοπεί στην έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του συνδυασμού μεταναστευτικού και πανδημίας».

Ξεκινά την επόμενη βδομάδα η μεταφορά ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα:

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις ρητές υποσχέσεις τους, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιθυμούν να δεχτούν τους ασυνόδευτους ανηλίκους από τους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα. «Εκτός από το Λουξεμβούργο, είμαστε οι μόνοι που εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε παιδιά. Αλλά δεν θέλουμε όμως να περιμένουμε τους άλλους και ξεκινάμε τώρα. Ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Μάας επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να φέρει στη Γερμανία από την Ελλάδα 350 έως 500 ασυνόδευτα παιδιά τις προσεχείς εβδομάδες. Τα πρώτα 50 θα γίνουν δεκτά από το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας την επόμενη εβδομάδα και θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια θα κατανεμηθούν σε διάφορα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments