Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: 1.459 νέα κρούσματα – 76 οι νεκροί

Ρωσία κορωνοϊός: 1.459 νέα κρούσματα – 76 οι νεκροί
Ρωσία κορωνοϊός: Ακόμη 1.459 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαίωσε η Ρωσία με τον συνολικό αριθμό των νοσούντων στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 10.131.

Ρωσία κορωνοϊός: Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν σε όλη την Ρωσία 1.459 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Το αποτέλεσμα είναι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να φθάσει στη Ρωσία τα 10.131 σε 81 περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του ιού.

Παράλληλα 698 άτομα έχουν αναρρώσει, ενώ οι νεκροί έφθασαν τους 76.

Τα 857 από τα 1.459 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ συνολικά στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 6.698 κρούσματα. Οι μισοί νοσούντες από κορωνοϊό στη Ρωσία είναι άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών, αλλά μόνο το 3% είναι παιδιά. «Το 47% των νοσούντων είναι άτομα ηλικίας 18-45 ετών, το 35% είναι άτομα ηλικίας από 46- 65 ετών και το 15% άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών εκ των οποίων το 4% είναι άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 80 ετών. Επίσης το 3% είναι παιδιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Ρωσία.

Παρατείνονται για ένα μήνα τα περιοριστικά μέτρα στη Φινλανδία:

Η Φινλανδία παρέτεινε σήμερα Πέμπτη κατά ένα μήνα τα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Έτσι πλέον παραμένουν σε ισχύ μέχρι τις 13 Μαΐου όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Φινλανδία κάτι που σημαίνει πως απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των δέκα ατόμων, το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών όπως οι βιβλιοθήκες και τα σχολεία για τους περισσότερους μαθητές. Η κυβέρνηση αποφάσισε νωρίτερα το κλείσιμο όλων των εστιατορίων έως τα τέλη Μαΐου.

Στο μεταξύ στη Ρουμανία τέθηκαν σε καραντίνα 1.917 άτομα τα οποία παραβίασαν την αυτοαπομόνωση στην οποία είχαν τεθεί, εξαιτίας του ιού. Στη χώρα 229 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (SCG). Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανήλθαν σε 5.502. Τα περισσότερα καταγράφονται στην πόλη Σουτσεάβα (1.487) και το Βουκουρέστι (659). Συνολικά 647 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της χώρας θεραπεύθηκαν και πήραν εξιτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments