Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει κανένα νεκρό από τον κορωνοϊό

Η Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει κανένα νεκρό από τον κορωνοϊό
Υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει υποδειγματικά την πανδημία.

Την ώρα που το σύνολο του πλανήτη πλήττεται από την πανδημία, υπάρχει ένα μέρος στην Ευρώπη όπου τα πράγματα δεν πρόλαβαν να πάρουν επικίνδυνο δρόμο. Ο λόγος για τα Νησιά Φερόε, το νησί στα βόρεια του Ατλαντικού. Οι αρχές βλέποντας αυτό που ερχόταν από την Κίνα πήραν έγκαιρα τα μέτρα του καταγράφοντας σήμερα μια πανηγυρική πρωτιά.

Η μικρή περιοχή του Ατλαντικού ωκεανού δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο από την πανδημία ενώ μόλις 1 άτομο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με Covid-19. Οι Νήσοι Φερόες είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης, η οποία δεν μετράει ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό, παρ’ όλο που αναμετρήθηκε μαζί του.

Η επιτυχία του συστήματος υγείας οφείλεται σε ένα πρόσωπο, τον Ντέμπες Κρίστιανσεν, επικεφαλής του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τα ψάρια και τις ζωικές ασθένειες.

Ο επιστήμονας θορυβήθηκε στις αρχές του έτους με την κατάσταση στην Κίνα και προειδοποίησε τις Αρχές για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει, τονίζοντας επισταμένα την ανάγκη για λήψη μέτρων πριν καν τους επισκεφτεί ο ιός.

Ο Κρίστιανσεν μαζί με την ομάδα του προσάρμοσαν το εργαστήριο που είχε ως αρχικό στόχο τον έλεγχο σολομών για μολύνσεις και αγοράζοντας νέα υλικά άρχισε να πραγματοποιεί τεστ στους ανθρώπους.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξετάσουν το 10% των 49.000 κατοίκων και να κινητοποιηθούν άμεσα, όταν έβλεπαν πως κάποιος ήταν θετικός στον Covid-19 απομονώνοντας τον και εξετάζοντας τους οικείους του. Οι γιατροί εντόπισαν 184 άτομα που είχαν προσβληθεί εκ των οποίων οι 131 έχουν ήδη γίνει καλά.

Ο γιατρός σε δήλωση του στον Guardian επεσήμανε:

«Ήταν σχετικά εύκολο να προσαρμόσουμε τα τεστ για τους ανθρώπους. Το μόνο πράγμα που άλλαξα ήταν μερικά από τα συστατικά. Στην κανονική μας δουλειά, ο ιός των ψαριών είναι μια συνηθισμένη ασθένεια. Για το τεστ άλλαξα μόνο τρία συστατικά που είναι ειδικά για τον κορωνοϊό», ενώ ανέφερε πως με τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό μπορεί να πραγματοποιεί έως και 1000 τεστ την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments