Οικονομία

Επίδομα 800 ευρώ και τον Μάιο

Επίδομα 800 ευρώ και τον Μάιο
Σύμφωνα με πληροφορίες το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί σε όλους και τον Μάιο.

Ο κορωνοϊός επηρέασε άμεσα την Ελληνική οικονομία καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο. Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κάνουν αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων. Την ίδια ώρα ο κόσμος που σταμάτησε να δουλεύει εξαιτίας του ιού έχει δικαίωμα να λάβει το επίδομα των 800 ευρώ. Ήδη αρκετοί έχουν κάνει την αίτηση για να λάβουν αυτά τα χρήματα.

Το αρχικό πλάνο ήταν αυτά τα χρήματα να δοθούν τον Απρίλιο. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της κυβέρνησης είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το επίδομα να δοθεί και τον Μάιο. Σύμφωνα με το Newsit.gr η απόφαση έχει κλειδώσει και το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί από την 1η Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου σε όσους εργαζόμενους πλήττονται από την κρίση και είναι σε αναστολή η σύμβασή τους.

Επίδομα δεν σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις

Το γεγονός ότι το επίδομα θα πάρει παράταση δεν σημαίνει ότι θα μείνουν κλειστές και οι επιχειρήσεις. Ωστόσο η αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνει σταδιακά υπολογίζεται ότι θα πρέπει να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που θα είναι ακόμα κλειστές.

Παράλληλα αναμένεται να υπάρξει  ένα είδος βοηθήματος με την μορφή ρευστού για τις επιχειρήσεις που θα βγάζουν σιγά – σιγά το λουκέτο και το οποίο θα καλύψει έτσι τις πρώτες τους ανάγκες. Με βάση όλα τα παραπάνω, όλα δείχνουν πως η χώρα θα επιστρέψει σε μια κανονικότητα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments