Πολιτική

Κικίλιας κορωνοϊός δημόσια υγεία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε γιατρούς και νοσηλευτές

Κικίλιας κορωνοϊός δημόσια υγεία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κικίλιας κορωνοϊός δημόσια υγεία: Την παροχή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μάχονται τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Κικίλιας κορωνοϊός δημόσια υγεία: Την παροχή ηθικής αναγνώρισης σε 113.780 γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, στελεχών του ΕΚΑΒ και της Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, χθες, Πέμπτη.  Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Κικίλιας έκανε γνωστό ότι πιστώνεται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οικονομική ενίσχυση, ως ελάχιστη τιμή για την μεγάλη μάχη που δίνουν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον φονικό ιό.

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

Ίσως από τον Μάιο σταδιακή άρση των μέτρων:

Για το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επεξεργάζονται οι Αρχές μίλησε στο ΜEGA ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως καθοριστικό ρόλο για την επιστροφή στην κανονικότητα θα παίξουν τα μοριακά τεστ. Όπως είπε «έχουμε ορίσει την 27η Απριλίου ως τη μέρα μέχρι την οποία έχουμε πάρει μέτρα. Ήδη επεξεργαζόμαστε και οφείλουμε να το κάνουμε με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων ποια είναι τα μέτρα αυτά που ενδεχομένως από τον επόμενο μήνα θα μπορούσαμε – αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η επιδημιολογική καμπύλη – σιγά σιγά να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω». Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως αυτό θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων.

«Το υπουργείο Υγείας είναι πάρα πολύ προσεκτικό. Η παράμετρος προσμέτρησης των αντοχών του ΕΣΥ είναι πολύ σημαντική. Οι επιστήμονες θα μας υποδείξουν και θα μας ποσοτικοποιήσουν ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και πώς θα ιεραρχηθούν» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε σκοπό να κρατήσουμε τον κόσμο κλειδωμένο στα σπίτια, αλλά αυτή τη στιγμή η ανθρώπινη ζωή είναι ανώτερη όλων». Πρόσθεσε, δε, πως προτεραιότητα αποτελούν οι ευπαθείς ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τα μοριακά τεστ ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να δούμε αν κομμάτια του πληθυσμού έχουν τα αντισώματα, άρα έχουν ήδη αποκτήσει ανοσία, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στα βήματα από εκεί και πέρα». Μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στη χώρα, επανέλαβε πως είμαστε εντός της καμπύλης που είχαμε ορίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και χτύπησε το «καμπανάκι» για όποιον εφησυχαστεί.

«Είναι προφανές από αυτό που βλέπουμε σε γύρω χώρες ότι ο ιός είναι ένας ύπουλος εχθρός που χτυπάει τις ευπαθείς ομάδες. Όποιος εφησυχαστεί και πάψει να δίνει σημασία στα μέτρα προσωπικής υγιεινής, στους κανόνες που δίνουν οι ειδικοί μας, και στο να κρατάει αποστάσεις, θα το πληρώσουμε και εμείς πολύ ακριβά. Αν υπολογίσει κανείς ότι πολύ πλούσιες χώρες βρίσκονται στην κατάσταση που βλέπουμε, καταλαβαίνουμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν τα πράγματα».

Το σχέδιο για τον τουρισμό Αναφορικά με το πώς θα έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας εντός του καλοκαιριού, και ποια είναι τα μέτρα προστασίας που θα λάβουμε ως χώρα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «με τη μέγιστη προσοχή και τεκμηριωμένα επιστημονικά θα κινηθούμε. Σχεδιάζουμε τα πλάνα αυτά, ώστε να επικαιροποιηθούν, να είναι συμβατά με όσα λένε οι επιστήμονες». «Κάναμε τεράστια προσπάθεια να βρούμε μέσα ατομικής προστασίας και φάρμακα. Να έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν έχουν άλλες χώρες, κραταιές. Η Ελλάδα τα κατάφερε αξιοπρεπώς, διαφανώς» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments