Ελλάδα

Καστοριά Ξάνθη Χαρδαλιάς καραντίνα κορωνοϊός: Παρατείνονται οι αυστηροί περιορισμοί στις κοινότητες

Καστοριά Ξάνθη Χαρδαλιάς καραντίνα κορωνοϊός: Παρατείνονται οι αυστηροί περιορισμοί στις κοινότητες
Καστοριά Ξάνθη Χαρδαλιάς καραντίνα κορωνοϊός: Την παράταση των αυστηρών μέτρων σε κοινότητες που βρίσκονται σε απομόνωση ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Καστοριά Ξάνθη Χαρδαλιάς καραντίνα κορωνοϊός: Παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα στις κοινότητες που ήδη βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, παρατείνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους, η καραντίνα στην Μεσοποταμία Καστοριάς για ακόμη δέκα ημέρες, έως και τις 24 Απριλίου δηλαδή.

Παράλληλα, έως και τις 27 Απριλίου θα συνεχιστούν τα μέτρα στις κοινότητες Ορέστιδος και Νεστόριου στην Καστοριά, αλλά και στην Μύκη Ξάνθης.

Στις εξής περιοχές ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως και τις 08:00 το πρωί, ενώ οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση ορισμένων εκ των εξαιρέσεων σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων, όπως η έξοδος για βοήθεια προς άτομο που χρίζει αυτής. Παράλληλα, ισχύουν αυστηροί περιορισμοί στην λειτουργία λαϊκών αγορών και σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, παρατείνονται οι περιορισμοί που έχουν τεθεί στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης έως και τις 20 Απριλίου. Ακόμη, ανακοίνωσε πως λαμβάνει τέλος η καραντίνα στην κοινότητα του Εχίνου Ξάνθης, αλλά και στην Φούστανη της Πέλλας.

Έλεγχοι στο Δροσερό της Ξάνθης:

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως έγιναν εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ στο Δροσερό της Ξάνθης, όπου εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα ένα βρέφος 15 μηνών σε καταυλισμό Ρομά. Το βρέφος νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία καθώς στην περιοχή είναι μεγάλα τα επιδημιολογικά φορτία. «Σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές οικισμού και όσους ζουν καθημερινά σε αυτό, προχωρήσαμε σε οριοθέτηση περιοχής ελέγχου», είπε και τόνισε πως ελήφθησαν συνολικά 335 δείγματα και τις επόμενες 18 ώρες οι Αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία και θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. «Όποια απόφαση λάβουμε θα έχει γνώμονα τη δημόσια Υγεία» κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments