Πολιτική

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: «Οι ροές είναι μηδενικές – Παραμένουμε σε επιφυλακή»

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: «Οι ροές είναι μηδενικές – Παραμένουμε σε επιφυλακή»
Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα είναι ελάχιστες και απόλυτα ελεγχόμενες.

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: “Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, επειδή έχουμε 70.000 μετανάστες, οι οποίοι μένουν σε δομές σε όλη την χώρα. Από την πρώτη στιγμή πήραμε τα μέτρα που ήταν εφικτό να πάρουμε. Διαχωρίσαμε οποιαδήποτε νέα άφιξη στη χώρα μας μετά την 1η Μαρτίου και δεν πήγε σε υφιστάμενη δομή στα νησιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κρούσμα ούτε στη Μόρια, ούτε στη ΒΙΑΛ, ούτε στο Βαθύ, ούτε στην Κω, ούτε στη Λέρο, που ξέρετε υπήρχε ανησυχία στα νησιά λόγω του υπερπληθυσμού που υπάρχει.

Δεύτερον, εφαρμόσαμε αμέσως περιοριστικά μέτρα στην κίνηση, προς και από τις δομές. Το τρίτο είναι ότι βάλαμε υγειονομικές μονάδες που ελέγχονται. Υπάρχει χώρος καραντίνας και εντός των δομών, αλλά και στα νησιά εκτός δομών, ώστε αν έχουμε νέα άφιξη από την Τουρκία να απομονωθούν εκεί και να μην πάει σε δομή και τέταρτον ενημερώσαμε στις γλώσσες τους και σε μεγάλο βαθμό υπάρχει συμμόρφωση” δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Υπήρχε κάποια δυσπιστία αρχικά, στη Ριτσώνα υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν ότι είναι ψευδή τα κρούσματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε διάδοση του ιού από τα αρχικά κρούσματα που είχαμε επιβεβαιώσει σε Ριτσώνα και Μαλακάσα” πρόσθεσε.

“Οι ροές είναι απολύτως μηδενικές. Και παρά τις πληροφορίες που υπάρχουν για μια συσσώρευση, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ότι ισχύει κάτι τέτοιο ότι σκοπεύει η Τουρκία να στείλει μετανάστες που πάσχουν από κορωνοϊό. Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε και να μην δημιουργούμε άγχος και πανικό στα νησιά, που αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια νέα δημιουργούν μια ανησυχία στον κόσμο.

Επιβεβαιώνεται από τοπικά ρεπορτάζ ότι σωρεύονται άτομα όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό σε περιοχές απέναντι από τα ελληνικά νησιά, δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι φορείς κορωνοϊού τα συγκεκριμένα πρόσωπα που θέλουν να περάσουν, ούτε αποκλείεται βέβαια. Από την άλλη, είναι απόλυτα δεδομένο ότι είμαστε στη θάλασσα και το πολεμικό ναυτικό και το λιμενικό, όπως και η αστυνομία στον Έβρο, στην ίδια επιφυλακή που είμαστε από την πρώτη ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου, που δεχθήκαμε μια ασύμμετρη απειλή” τόνισε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στον Έβρο απάντησε “τα μέτρα παραμένουν παντού και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα. Δεν έχουμε τις ίδιες συγκεντρώσεις. Λόγω κορωνοϊού η ένταση θα είναι πιο περιορισμένη, αλλά όχι μηδενική, θεωρώ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments