Οικονομία

Επίδομα ανέργων: 415.000 μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 μήνες κατά την ΓΣΕΕ

Επίδομα ανέργων: 415.000 μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 μήνες κατά την ΓΣΕΕ
Επίδομα ανέργων: Η ΓΣΕΕ ζητάει από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει τα 2/3 τον μακροχρόνια ανέργων που εξαιρούνται από το έκτακτο βοήθημα και είναι άνεργοι περισσότερο από ένα έτος.

Επίδομα ανέργων: Δικαιούχοι του νέου επιδόματος των 400 ευρώ θα είναι όσοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή συμπλήρωσαν 12μηνο και πλέον στα μητρώα του ΟΑΕΔ από 1η Απριλίου 2019 και μετά. Επιδοτούνται δηλαδή οι “νέοι” μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή όσοι πέρασαν το κατώφλι της μακροχρόνια ανεργίας τον τελευταίο χρόνο, από 1η Απριλίου 2019 και μετά και πιθανότατα έως τα τέλη Μαρτίου 2020. Πρόκειται για έναν πληθυσμό 175.000 μακροχρόνια ανέργων, οι 20.000 εκ των οποίων επιδοτούνται ήδη με τα 200 ευρώ μηνιαίως και έχουν ήδη ενταχθεί στην επέκταση της επιδότησης για 2 μήνες (λαμβάνουν δηλαδή ήδη τα 400 ευρώ), Οι 155.000 που δεν επιδοτούνται και εξ αυτού του λόγου εξαιρούνταν και από ειδική ενίσχυση μπαίνουν και αυτοί στα μέτρα στήριξης.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλει με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση ότι εξαιρεί 2 στους 3 μακροχρόνια ανέργους από το έκτακτο βοήθημα των 400 ευρώ. Οι μακροχρόνια άνεργοι στην χώρα μας είναι συνολικά 570.000 (στοιχεία Φεβρουαρίου 2020) από τους οποίους δικαιούνται το επίδομα μόνον όσοι ήταν άνεργοι τους τελευταίους 12 μήνες, που υπολογίζονται περίπου στους 155.000, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που είναι άνεργοι για 2 και πειρισσότερα χρόνια εξαιρούνται.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ΄ αυτών, μένουν αβοήθητοι όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Εργασίας, να προχωρήσει στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων. «Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments