Ελλάδα

Βουλευτική αποζημίωση ΜΕΘ: 50 κλίνες από το “μηνιάτικο” των βουλευτών

Βουλευτική αποζημίωση ΜΕΘ: 50 κλίνες από το “μηνιάτικο” των βουλευτών
Βουλευτική αποζημίωση ΜΕΘ: Η ομόφωνη διακομματική απόφαση για δωρεά κατασκευής 50 κλινών ΜΕΘ από την περικοπή κατά το ήμισυ των βουλευτικών αποζημιώσεων, ενεργοποιείται άμεσα.

Βουλευτική αποζημίωση ΜΕΘ: Η περικοπή των μισθών των βουλευτών κατά το ήμισυ, θα χρησιμοποιηθεί για την προσφορά 50 κλινών ΜΕΘ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Στο άρθρο 62 της ΠΝΠ της Κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε χθες περιγράφεται η διαδικασία της δωρεάς προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή της.

Να τονίσουμε ότι πριν ακολουθήσει η ομόφωνη απόφαση που έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η απόφαση για την περικοπή των βουλευτικών αποζημιώσεων ώστε και οι 300 να συμβάλλουν εμπράκτως στην αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού είχε γίνει με προτροπή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης προς βουλευτές ΝΔ: Σας καλώ να καταθέσετε το 50% του μισθού σας

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα», είχε γράψει στο facebook.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments