Πως Να

SMS 13033: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το στείλετε

SMS 13033: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το στείλετε
SMS 13033: Αν θέλετε να βγείτε έξω για κάποιο λόγο, πρέπει να έχετε και το ανάλογο αποδεικτικό.

SMS 13033: Ένα είναι το σίγουρο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να βγει έξω. Εντάξει, καλός ο διαλογισμός, καλό το Netflix, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει επέλθει μια κάποια κούρασις. Ειδικά αυτές τις μέρες που συνηθίζαμε να τις περνάμε αλλιώς, το συναίσθημα είναι πιο έντονο.

Ωστόσο, πρέπει να πάμε κόντρα στα συναισθήματα μας και να συγκρατηθούμε μένοντας σπίτι για όσο ακόμα χρειαστεί. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να δούμε το φως του ήλιου. Από την αρχή της καραντίνας και μέχρι τώρα, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς.

Μπορεί αρκετοί να το εκμεταλλεύονται και να κάνουν άλλα αντί άλλων, αλλά κατά γενική ομολογία, οι περισσότεροι άνθρωποι στέλνουν το SMS στο 13033 για να πάνε τον περίπατο τους κοντά στο σπίτι ή για να πάνε στο σούπερ μάρκετ. Μπορείτε και εσείς φυσικά να το κάνετε.

Για να στείλετε σωστά το μήνυμα που αντιστοιχεί στη δραστηριότητα που θέλετε να κάνετε πρέπει απλά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments