Διεθνή

Αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού
Αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ: Αυξάνονται συνεχώς οι ναύτες που νοσούν από κορωνοϊό στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ.

Αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ: Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ. Το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας υπεραμύνθηκε των χειρισμών του για τη διαχείριση της εξάπλωσης του COVID-19 στο αεροπλανοφόρο, μετά τον εντοπισμό αριθμού μεγαλύτερου από το 1/3 των ναυτών του, να είναι θετικοί στο φονικό ιό.

Μεγάλο ποσοστό της ναυτικής μονάδας του αναφερόμενου αεροπλανοφόρου, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, έχουν βρεθεί –μέχρι τώρα- θετικοί στον κορωνοϊό.

Περίπου οι μισοί από τους 2.300 ναύτες του γαλλικού αεροπλανοφόρου και του ναυτικού σχηματισμού που το συνοδεύει, έχουν βρεθεί θετικοί, σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας, Φλοράνς Παρλί. Η ίδια δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι 1.081 από τα 2.010 διαγνωστικά τεστ έχουν βρεθεί θετικά. Συνολικά 545 ναύτες έχουν εκδηλώσει συμπτώματα και 24 από αυτούς νοσηλεύονται, όπως πρόσθεσε η ίδια.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έχοντας νοσήσει από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ανήλθε σήμερα σε 18.681, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλμόν, ήτοι 761 νεκροί σε 24 ώρες. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται κατέγραψε πτώση κατά 115, και ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ μειώθηκε κατά 221 (στους 6.027), διευκρίνισε ο Σαλμόν.

«Πρόκειται για μια αργή αλλά τακτική πτώση» υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Παράλληλα αυξημένος είναι ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι  πλέον 172.434 ενώ  οι νεκροί έφτασαν τους 22.745. Ωστόσο 42.727 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 168.941 και είχαν χάσει την ζωή τους 22.170 άνθρωποι ενώ 40.164 είχαν θεραπευθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments