Ελλάδα

ΒΙΑΛ Χίος: Συλλήψεις για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου

ΒΙΑΛ Χίος: Συλλήψεις για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου
ΒΙΑΛ Χίος: Σε δέκα συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ το Μεγάλο Σάββατο, προχώρησαν οι αρχές.

ΒΙΑΛ Χίος: Συνολικά δέκα αιτούντες άσυλο συνελήφθησαν και άλλοι έξι αναζητούνται κατηγορούμενοι για όσα συνέβησαν το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, οι 16 κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Αφορμή για τα επεισόδια που διαδραματίσθηκαν αποτέλεσε ο θάνατος 47χρονης Ιρακινής. Σε αυτά κάηκαν δυο αυτοκίνητα, μια καντίνα, οικίσκοι και σκηνές στον καταυλισμό περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Εν μέσω του αναβρασμού και των επεισοδίων, ο δήμαρχος της Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, εστιάζει στην ανάγκη της δημιουργίας μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου χώρου, προσωρινής παραμονής προσφύγων.  Σε δήλωση του ο κ. Κάρμαντζης αναφέρει συγκεκριμένα:  «Τα απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως.

Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί – μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου – ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών. Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές λύσεις με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η φωνή μας πρέπει να εισακουστεί. Εδώ και τώρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments