Οικονομία

400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους: Άνοιξε η πλατφόρμα

400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους: Άνοιξε η πλατφόρμα
400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους: Με κωδικούς ΟΑΕΔ ή TAXIS μπορούν να κάνουν αίτηση οι μακροχρόνια άνεργοι.

400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους:  Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για τα 400 ευρώ της οικονομικής ενίσχυσης των 168.000 μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν επιδοτούνται μπορούν να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ εφόσον είναι μακροχρόνια άνεργοι από 1/4/2019 και μετά (την ημερομηνία αυτή δηλαδή, ήσασταν ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για 12 τουλάχιστον συνεχόμενους μήνες) και εξακολουθούν να είναι μακροχρόνια άνεργοι στις 16/4/2020.Οι μακροχρόνια άνεργοι μπορούν να μπουν είτε με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Οι δικαιούχοι, δηλαδή όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. Με λίγα λόγια η διαδρομή θα είναι:

  • Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr
  • Εργασία και ασφάλιση
  • Ανεργία
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη «αφού μπουν οι δικαιούχοι, επιβεβαιώσουν και καταχωρήσουν καινούριο ΙΒΑΝ, μετά από τρεις – τέσσερις μέρες θα δουν τα λεφτά στο λογαριασμό τους». Μάλιστα όπως είπε οι πληρωμές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα για κάποιους που θα μπουν αύριο για να υποβάλλουν την αίτηση. «Όποιος μπαίνει και βάζει το IBAN είτε καινούριο είτε επιβεβαιώνει αυτό που υπάρχει, τότε εμείς σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα τρέχουμε αρχεία πληρωμών και θα πληρώνουμε αυτούς που έχουν καταχωρήσει το ΙΒΑΝ.

Ακόμα και τη Δευτέρα, κάποιοι από τους δικαιούχους θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους».

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου:

Οι περίπου 90.000 δικαιούχοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.), θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν μετά τις 3 Μαΐου στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.

Οι περίπου 78.000 δικαιούχοι που ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ. Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού που παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 2-4 εργάσιμων ημερών μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Εξοικονομώ Αυτονομώ: Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών – Ποιους αφορά

Εξοικονομώ Αυτονομώ: Από σήμερα ενεργοποιείται  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών.

Εξοικονομώ Αυτονομώ: Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών –Όλες οι λεπτομέρειες

Μειωμένα ενοίκια: Δεκαήμερη παράταση για δηλώσεις COVID για τον Ιανουάριο

Μειωμένα ενοίκια: Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ παρατείνεται η υποβολή των δηλώσεων Covid για τον μήνα Ιανουάριο του 2021 έως τις 10 Μαρτίου 2021.

Μειωμένα ενοίκια: Παράταση υποβολής των δηλώσεων COVID για τον μήνα Ιανουάριο

Επίδομα στέγασης: Ποιοι και πως κάνουν αιτήσεις – Κριτήρια και προϋποθέσεις

Επίδομα στέγασης: Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους.

Επίδομα στέγασης: Ποια τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων

Επιχειρήσεις: Ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα 1 Μαρτίου οι αιτήσεις για επιδότηση τόκων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιχειρήσεις: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων

Σοκ για όσους πληρώνουν ασφάλειες αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Aσφάλειες αυτοκινήτων: Ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα ισχύει από τον Μάιο του 2014 και προβλέπει υψηλά πρόστιμα, τα οποία έως τώρα επιβάλλονται σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία.

Σοκ για όσους πληρώνουν ασφάλειες αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η Ζωή Λάσκαρη στη φωτογράφιση με 4 γυμνούς άνδρες που άφησε εποχή

Ζωή Λάσκαρη: Η φωτογράφιση αυτή είχε προκαλέσει «εγκεφαλικά» στον ελληνικό πληθυσμό.

Η Ζωή Λάσκαρη στη φωτογράφιση με 4 γυμνούς άνδρες που άφησε εποχή

Τα τρία λάθη που καταστρέφουν κάθε laptop

Όλα όσα πρέπει να αποφεύγουμε για να μην καταστρέψουμε τον υπολογιστή μας πριν την ώρα του.

Τα τρία λάθη που καταστρέφουν κάθε laptop

Η ρήξη του Ανδρέα Παπανδρέου με τον πατέρα του - Τι συνέβη

Ανδρέας Παπανδρέου: Πότε έγινε η μεγάλη ρήξη του Ανδρέα Παπανδρέου με τον πατέρα του.

Η ρήξη του Ανδρέα Παπανδρέου με τον πατέρα του – Τι συνέβη