Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ο Ρόκα φέρνει Φερνάντεθ

Παναθηναϊκός: Ο Ρόκα φέρνει Φερνάντεθ
Φερνάντεθ Παναθηναϊκός: Την περίπτωση του Μαρκ Φερνάντεθ που μένει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης έχει ψηλά στη λίστα του ο Τσάβι Ρόκα.

Φερνάντεθ Παναθηναϊκός: Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού όταν ήρθε στην Ελλάδα βρήκε έναν παίκτη που τον γνωρίζει καλά. Ο λόγος για τον Φερνάντεθ, ο οποίος αποτελεί ποδοσφαιρικό παιδί του αφού αυτός τον προώθησε στην πρώτη ομάδα της Σαμπαντέλ σε ηλικία 19 ετών. Ο 29χρονος εξτρέμ αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης από το καλοκαίρι του 2018 και σε δύο σεζόν έχει 54 συμμετοχές, με 14 γκολ και 2 ασίστ. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και όπως γράφει η «Live Sport», ο Ρόκα τον έχει ψηλά στη λίστα του για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του.

Αν ο Παναθηναϊκός πουλήσει τον Χατζηγιοβάνη τότε θα κινηθεί για δύο εξτρέμ και ο ένας από τους δύο αναμένεται να είναι ο Φερνάντεθ. Ωστόσο, αν ο Ρόκα θα πρέπει να ψάξει μόνο για έναν που θα είναι βασικός, τότε είναι πιθανό να υπάρξει προβληματισμός για το αν αυτός θα είναι ο Φερνάντεθ.

Ποιος είναι ο Μαρκ Φερνάντεθ

Ο Μαρκ Φερνάντεθ Γκαρσία εμφανίστηκε στην Τρίπολη τον Μάιο του 2018. Ο Αστέρας τον πήρε από τον Μούρθια με τον Ισπανό να προέρχεται από εξαιρετική σεζόν έχοντας σημειώσει 12 τέρματα. Το εντυπωσιακό με τον 29χρονο άσο είναι πως όταν σκοράρει, οι Αρκάδες συνήθως κερδίζουν ή όπως συνέβη την Κυριακή (9/2) κόντρα στον Άρη δεν χάνουν. Η πρώτη του χρονιά στην Αρκαδία μπορεί να μην κύλησε όπως ο ίδιος θα ήθελε αφού σκόραρε οκτώ φορές, σε μια σεζόν όπου ο Αστέρας κινδύνεψε να υποβιβαστεί. Το εντυπωσιακό είναι όπως πως όσες φορές βρήκε δίχτυα την περσινή αγωνιστική περίοδο ο Μαρκ Φερνάντεθ η ομάδα του κέρδισε.

Το Δεκέμβριο σκοράρει στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού (διαμόρφωσε το τελικό 2-0) και λίγες μέρες μετά υπογράφει το πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0). Το Φεβρουάριο σκοράρει δυο φορές στο εκτός έδρας 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης ενώ είχε κι ένα γκολ στο ευρύ 3-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Στο Κύπελλο, ο Ισπανός επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 0-1 επί του ΑΟ Τρίκαλα αλλά και στο συγκλονιστικό 5-3 με τη Λάρισα στην Τρίπολη. Ένα ακόμη γκολ σημείωσε στο 4-1 επί του Εργοτέλη (εντός έδρας). Συνολικά είχε την περσινή σεζόν είχε οκτώ τέρματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ο Αστέρας κέρδισε και τα επτά παιχνίδια που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ο Μαρκ Φερνάντεθ.

Φέτος, «άνοιξε» λογαριασμό στα Πηγάδια, στην ήττα του Αστέρα Τρίπολης από την Ξάνθη με 2-1 (μείωσε σε 2-1) ενώ λίγες μέρες αργότερα με δυο τέρματα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είχε σκοτώσει τον Ατρόμητο. Ακολούθησε το διπλό στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο στις 20 Οκτωβρίου (0-1) με τον Ισπανό να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Σκόραρε ακόμη στην ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-1 στην Τούμπα και τώρα ήταν εκείνος που χάρισε το βαθμό (1-1) με τον Άρη.

Ο 29χρονος λοιπόν έχει φτάσει πλέον τα 14 γκολ με τη φανέλα του Αστέρα σε πρωτάθλημα (11) και κύπελλο (3), με τους Αρκάδες να έχουν κερδίσει τα εννέα (Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός, ΑΟ Τρίκαλα, Λάρισα, Εργοτέλης πέρσι και Ατρόμητος, Πανιώνιος φέτος) από τα 12 παιχνίδια που έχει σκοράρει ο Μαρκ Φερνάντεθ. Στα άλλα τρία, ο Αστέρας έχει μια ισοπαλία (με τον Άρη την Κυριακή) και δυο ήττες από Ξάνθη, ΠΑΟΚ φέτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments